Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Rode Kruis actief op Vrijwilligersmarkt
12 november 2013 |

Rode Kruis actief op Vrijwilligersmarkt

Om nieuwe vrijwilligers te werven werd er in de maand november een vrijwilligersmarkt georganiseerd in de stad Groningen.

Op de vrijwilligersmarkt in de wijk Paddepoel, had het Rode Kruis district Groningen in de Vensterschool aan de Eikenlaan een kraam ingericht ter werving van nieuwe taalcoaches en informatie over het Rode Kruis EHBO te verstrekken en diverse andere activiteiten van het Rode Kruis in het algemeen en de Rode Kruis afdeling Groningen en Haren.

Door middel van diverse media werden de verschillende mogelijkheden binnen het Rode Kruis getoond. Er werd een variƫteit aan promotiemateriaal zoals folders, pennen, ballonen etc. uitgedeeld.

De beschikbare vacatures voor vrijwilligers werden door de verschillende medewerkers gepresenteerd. De heer Behruz Hoofd coƶrdinator Diversiteit District Groningen was ook aanwezig. Deze hield zich bezig met het werven van o.a. taalcoaches voor het taalcoach project.

Het centrale doel van de werving is het vinden van vrijwilligers, zodat de zelfredzaamheid van o.a. ouderen en inburgeraars in de diverse wijken van Groningen bevorderd wordt.

Het Rode Kruis is zeer goed ontvangen door de diverse aanwezige organisaties. De markt werd goed bezocht en het was gezellige middag. De Rode Kruis tafel was duidelijk aanwezig met o.a. posters en een laptop, hierdoor trokken we een enthousiast publiek

De meeste bezoekers van de markt gaven aan het Rode Kruis wel degelijk te kennen. Vaak gaf men aan "Ik ken het Rode Kruis van de rampenbestrijding op TV  en van internationale hulp". De aanwezige bezoekers hadden zeker interesse om hierover nog iets meer te weten te komen. Ook was er veel interesse voor het taalcoach project en de Rode Kruis EHBO.

Uiteindelijk hebben een aantal mensen zich opgegeven en een aantal mensen namen de informatie mee naar huis, om er nog even over na te denken. Ook van deze categorie hebben we al positieve reacties terug gehad.

Wij zien daarom de volgende vrijwilligersmarkt positief tegemoet.

Wij hopen op dan op een nog grotere belangstelling en aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers. Hopelijk zal hierdoor Het Rode Kruis zijn werkzaamheden nog lang kunnen voortzetten.