Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Rode Kruis noodhulpregio Groningen ondertekent convenant met Veiligheidsregio
24 februari 2012 |

Rode Kruis noodhulpregio Groningen ondertekent convenant met Veiligheidsregio

Voorzitter Van Boetzelaer van de noodhulpregio Groningen van het Rode Kruis heeft tijdens een netwerkdag over rampenbestrijding en crisisbeheersing op 23 februari in de Euroborg in Groningen een convenant getekend met de Veiligheidsregio Groningen.
In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de samenwerking tijdens rampen en de voorbereiding daarop. Zo staat zwart op wit wie waar verantwoordelijk voor is bij een ramp en wie wat regelt. Het Rode Kruis levert Snel Inzetbare Groepen vrijwilligers ter Medische Assistentie (SIGMA's) die direct oproepbaar zijn om de hulpverleningsdiensten te assisteren in geval van incidenten.
Het convenant komt voort uit de Wet Veiligheidsregio's. Volgens deze wet moet het bestuur van een Veiligheidsregio afspraken maken met partners in de hulpverlening, zoals het Rode Kruis.  Maar ook met alle zorginstellingen in de regio zijn convenanten gesloten, over hun voorbereiding op eventuele grote incidenten of rampen en de manier waarop zij de continu├»teit van zorg waarborgen. In totaal gaat het in Groningen om vier ziekenhuizen en 25 organisaties voor verpleging en verzorging.

De noodhulpregio's Frysl├ón en Drenthe van het Rode Kruis ondertekenden al eerder dergelijke convenanten. Hiermee is de samenwerking tijdens rampen en calamiteiten in heel Noord Nederland nu geregeld.
 
Afbeelding 8.jpgAfbeelding 6.jpg