Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws College gemeente Vlagtwedde opent Rode Kruis Welkom Winkel in Ter Apel
6 oktober 2015 |

College gemeente Vlagtwedde opent Rode Kruis Welkom Winkel in Ter Apel

Dinsdag 6 oktober zal het college van Vlagtwedde om 16.00 uur het nieuwe onderkomen van de Rode Kruis Welkom Winkel openen. De gemeente Vlagtwedde stelt De Westermarke, voormalig schoolgebouw van obs De Westermarke, aan de Westerstraat per direct beschikbaar aan het Rode Kruis.

Het Rode Kruis had dringend behoefte om in Ter Apel een vestiging te kunnen openen en zal daar goederen uitgeven aan de net in Nederland gearriveerde vluchtelingen.

Onlangs heeft het Rode Kruis een inname locatie in Stadskanaal geopend. In  tegenstelling tot  Ter Apel worden in deze vestiging alleen goederen ingezameld, die later, na sortering, beschikbaar worden gesteld aan Ter Apel. Aan welke spullen specifieke behoefte is, kun je vinden op www.hulpvoorvluchtelingen.nl.

 

Vrijwilligers van het Rode Kruis worden in heel Nederland ingezet om te inventariseren welke hulp nodig is. Ook helpen ze bij het bemensen van de Welkom Winkels, die inmiddels in diverse steden zijn geopend. Hier helpen zij met het innemen en sorteren van spullen die door de Nederlandse bevolking in groten getale worden gegeven. Meer informatie over het Rode Kruis en de hulp aan vluchtelingen is te vinden op: www.hulpvoorvluchtelingen.nl.

 

terapel2.jpg 

WelkomWinkel Ter Apel

 terapel-westermarke.jpg

​De Westermarke (voormalig schoolgebouw),
Westerstraat 4 te Ter Apel

 

De specifieke behoefte van deze winkel is te vinden op www.hulpvoorvluchtelingen.nl