Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Bossers & Cnossen sponsort laptops Tracing
5 november 2014 |

Bossers & Cnossen sponsort laptops Tracing

​Het tracingteam van het district Groningen had voor haar werkzaamheden een sterke behoefte om gebruik te kunnen maken van laptops. Deze laptops zijn nodig voor onderzoek en verslaglegging bij interviews in asielzoekerscentra.

Nu worden veel verslagen opgeschreven en thuis uitgewerkt. Wanneer meer informatie nodig was over verblijfplaatsen maakte een cliënt een schets van het dorp van herkomst en moesten de tracers dit thuis op de pc via Google maps opzoeken. 

 

Omdat het district niet zoveel financiële middelen heeft, kreeg Kees Wiegers, portefeuillehouder Noodhulp, het idee een sponsor in zijn zakelijke netwerk te zoeken.

Hij kende al een aantal jaren het Groningse bedrijf Bossers & Cnossen, die vaker goede doelen steunt. 

 

Over Bossers & Cnossen 
Bossers & Cnossen levert ICT-functionaliteiten: van een eenvoudige werkplekoplossing tot een complexe ICT-infrastructuur op het gebied van zorg, educatie en onderzoek. Deze functionaliteiten wordt geleverd aan de (semi-) overheid en het (middel) grote bedrijfsleven (
www.bnc.nl). 

 

Na een mailtje aan Bossers & Cnossen kregen we direct een reactie van Marten van Vliet dat ze bereid waren drie super de luxe Dell laptops te sponseren voor een heel speciale prijs waarbij één laptop gratis werd bijgeleverd, inclusief 3 laptop tassen. 

 

Op donderdag 30 oktober zijn de laptops overhandigd aan André Weitenberg (coördinator Tracing)  in het bijzijn van Maurits van Boetzelaer, voorzitter Rode Kruis district Groningen, Kees Wiegers, portefeuillehouder Noodhulp, en Marten van Vliet, directeur Bossers & Cnossen. 

 

Over Tracing

Het tracingteam probeert samen met cliënten van wie het contact met familie verloren is geraakt terug te vinden. In het verleden deed ze dat onder meer voor mensen, die hun relaties verloren door de tweede wereldoorlog en andere conflicten. Op dit moment worden vooral veel vluchtelingen geholpen, die hun relaties zijn verloren tijdens de vlucht uit hun woongebied. Een dergelijke speurtocht kan alleen zinvol zijn als voldoende informatie over vlucht, de reden en de veiligheid bekend zijn. Het tracingteam verzamelt vooral dit soort (gedetailleerde) informatie, waarna deze gegevens worden doorgestuurd naar het Rode Kruis van het betreffende land waar gezocht moet worden.  Door de laptops zijn we in staat on efficiënter en sneller een zoekproces te kunnen starten.​