Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws 20e Rode Kruis Welkom Winkel vestigt zich in Stad
23 oktober 2015 |

20e Rode Kruis Welkom Winkel vestigt zich in Stad

Op maandag 26 oktober opent het Rode Kruis haar 20e Welkom Winkel. Groningen is hiermee een derde Welkom Winkel rijker, ditmaal in Stad. De ingezamelde goederen zijn bedoeld voor de vluchtelingen die sinds het weekeinde zijn ondergebracht in de opvanglocatie van het COA aan de Van Swietenlaan. De Welkom Winkel zal bestaan uit 2 vestigingen: een inbrengwinkel aan de Neutronstraat en een uitgiftewinkel aan de Silviuslaan.

Inbreng- en uitgiftewinkel

Voor het aanleveren van kleding kunt u vanaf maandag terecht aan de Neutronstraat 7-10. De behoefte aan kleding voor vluchtelingen blijft enorm. De vluchtelingen zijn niet gekleed op onze natte herfst en koude winter. We hopen dat de Groningers nog eens door hun kledingkasten willen gaan. Mensen kunnen hun spullen aan de Neutronstraat inleveren van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

De uitgifte van kleding vindt plaats aan de Silviuslaan 2. Ook deze locatie zal vanaf a.s. maandag elke werkdag geopend zijn. De vluchtelingen kunnen hier terecht tussen 12.00 - 16.00 uur.

blijgezin.JPGAnita Huiting, vrijwilliger Rode Kruis,  en een blij gezin na bezoek Welkom Winkel

In actie 

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel Groningers al in actie zijn gekomen. De bereidheid om goederen te geven is duidelijk aanwezig. Zo kwamen de afgelopen dagen meerdere mensen met allerlei voertuigen spullen brengen bij de noodopvang aan de Van Swietenlaan. Dat is goedbedoeld, maar het verzoek is om die goederen vanaf volgende week bij het Rode Kruis in te leveren. De Welkom Winkel Groningen maakt kledingpakketten voor gezinnen en alleenstaande mannen. Er is vooral behoefte aan schone en gewassen warme winterkleren, jassen en schoenen. Verder moet je denken aan t-shirts, truien, sweaters, broeken, sjaals, mutsen, handschoenen, maar ook nieuwe sokken en ondergoed. Ervaring leert dat de kleinere mannenmaten bijzonder in trek zijn. Knuffels en levensmiddelen zijn op dit moment niet nodig. Financiële ondersteuning is vanzelfsprekend ook mogelijk via Giro 6868.


Aanleveren kleding

Om het sorteren in de Welkom Winkels zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, helpt het ons als u heren-, dames- en kinderkleding apart in stevige tasjes verpakt, onder vermelding van de maat. Schoenen graag per paar aan elkaar knopen. Via de website www.hulpvoorvluchtelingen.nl en de sociale media van het Rode Kruis wordt aangegeven waar op dit moment behoefte aan is in de verschillende opvangcentra.