Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws 'Zelfredzaamheid' levensgroot in beeld in Hoogeveen en Groningen
14 november 2015 |

'Zelfredzaamheid' levensgroot in beeld in Hoogeveen en Groningen

Met een hoogwerker werden vrijdag 13 november acht manshoge portretten neergezet in zowel Hoogeveen (Hoofdstraat) als ​in Groningen (Damsterplein​). Samen vormen ze een indringende foto-expositie waarin fotografen Sacha de Boer en Raymond Rutting mensen laten zien die hun eigen zelfredzaamheid én die van de mensen in hun directe omgeving hebben verbeterd. De expositie is een initiatief van het Coop Rode Kruis Fonds onder de noemer 'Samenwerken en de buurt versterken'.

opwagen.JPG

De expositie is te zien tot 30 november.

Het Rode Kruis en supermarkt Coop slaan met dit fonds de handen ineen om de 3,3 miljoen verminderd zelfredzame mensen in ons land te steunen. Deze groep kan de laatste jaren steeds minder terugvallen op de hulp van zorginstanties. Dankzij het Coop Rode Kruis Fonds worden vanaf volgend jaar lokale Rode Kruis projecten gefinancierd die de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen in noodsituaties vergroten. 

De expositie zal tot 30 november op beide locaties te zien zijn.

breed.JPG

Wat is zelfredzaamheid?
Zelfredzaamheid heeft betrekking op zowel individuen als gemeenschappen. Voor het Rode Kruis  betekent het 'jezelf weten te redden in een noodsituatie (in en om het huis) met alle mogelijkheden die je hebt'. In het geval van een gemeenschap betekent het dat mensen samen anderen willen en kunnen helpen in een noodsituatie. Hier zie je duidelijk de verbinding met een van de andere strategische doelen: respect en onderlinge hulpbereidheid.​