Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Groningen en Haren Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Contact leggen en onderhouden is niet voor iedereen even makkelijk. Om diverse redenen kunnen mensen alleen komen te staan en zich erg eenzaam voelen. Bijvoorbeeld wanneer er weinig of geen familie en vrienden zijn op wie ze terug kunnen vallen.

Onze vrijwilligers maken het mogelijk

Onze vrijwilligers van Sociale Hulp zetten zich met hart en ziel in voor deze groep mensen die het contact leggen en onderhouden moeilijk vindt. Zij organiseren activiteiten die gericht zijn op het doorbreken van het sociaal isolement. De activiteiten kenmerken zich door de laagdrempeligheid en het samen ondernemen, individueel of in groepsverband. De Rode Kruis afdeling Groningen en Haren biedt hiertoe een groot aantal activiteiten.

Vrijwilliger worden

Lijkt het u leuk om met nieuwe mensen in contact te komen? Of heeft u ervaring met de doelgroep en erkent u het belang van dit soort steun? Dan verwelkomen wij u graag als vrijwilliger bij één van onze activiteiten. U kunt uzelf aanmelden via het contactformulier op onze website.
 
Maar u kunt ook telefonisch contact opnemen met ons secretariaat. Ons secretariaat is te bereiken op maandag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur op het nummer 050-3122445. Als u zich als deelnemer wilt aanmelden, kunt u natuurlijk ook contact opnemen met ons secretariaat.

Huisbezoek

Vindt u het plezierig als er regelmatig iemand contact met u zoekt? Bijvoorbeeld omdat u door ziekte of handicap (tijdelijk) aan huis gebonden bent. Misschien wilt u graag samen met een vrijwilliger een wandeling maken of gewoon even wat bijkletsen. Het huisbezoek is er voor iedereen die graag mensen ontmoet, maar daarvoor minder mogelijkheden heeft.

In contact

In contact is een project in samenwerking met Dignis/Lentis en gericht op oudere, zelfstandig wonende mensen met een psychiatrische achtergrond. Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een vrijwilliger en samen ondernemen zij activiteiten.
Als u alleen woont, kan het een prettig idee zijn als iemand u elke dag even belt. De Contactcirkel is een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Dat gebeurt meestal in een vaste volgorde, zodat u elke dag door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst.

Vakantieprojecten

Een onbezorgde vakantie in een sfeervolle omgeving voor een ieder met een beperking. Het is allemaal mogelijk in één van de vier accommodaties die het Rode Kruis u aanbiedt.

Soos

Wilt u graag met andere mensen in contact komen en bent u een beetje creatief? Kom dan samen met ons schilderen, bloemstukjes maken of bingo en andere spelletjes doen. De Soos is er voor iedereen die graag samen met andere mensen eens in de maand een middag wil besteden aan gezellige en creatieve activiteiten.

Tourtrips

U wilt er wel eens een middagje op uit… Echter, u bent niet meer zo mobiel en daarom komt het er niet van. Maandelijks organiseren de coördinatoren van onze afdeling een middaguitje.
 
Voor al deze activiteiten kunt u zich aanmelden via: groningenharen@redcross.nl of bel voor informatie naar het secretariaat: 050 3122445