Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen

District Groningen, dichtbij

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​In Groningen helpen we met noodhulp, evenementenhulp, voorlichting, sociale hulp, EHBO en zetten we acties op. Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Ook bij jou in de straat. 


Doneer op ​NL31 RABO 0152 6811 83 tnv Nederlandse Rode Kruis, district Groningen​

Iedereen kan helpen

Het Rode Kruis is in Nederland ingedeeld in 25 districten, Groningen is hier een van. Binnen het District Groningen steken 15 afdelingen de handen uit de mouwen om​ direct het verschil te maken. Woonachtig in Provincie Groningen, wil je een steentje bijdragen en deel uitmaken van 's werelds grootste humanitaire noodhulporganisatie?

Bekijk hieronder de ​openstaande vacatures,  niet gevonden wat je zocht? Leg vooral even het
contact ​met het District om de mogelijkheden te bespreken.​


 

Activiteiten in District Groningen

In Groningen helpen we met noodhulp, evenementenhulp, voorlichting, sociale hulp, EHBO en we zetten diverse acties en projecten op. Zelfredzaamheid heeft hierin een centrale plek. We ondersteunen bijvoorbeeld slachtoffers van mensenhandel in Groningen met juridisch-praktische ondersteuning, geven EHBO cursussen, we staan klaar bij de 4mijl, we helpen met de Nederlandse taal binnen een taalcoachproject en ondersteunen bijvoorbeeld vluchtelingen in asielzoekerscentra zoals in Ter Apel.

Laatste nieuws

 

 

Ouderenmiddag Rode Kruishttp://afdeling.rodekruis.nl/Afdeling/groningen/Actueel/Nieuws/Paginas/ouderenmiddag-rode-kruis.aspx2017-05-28T22:00:00ZOuderenmiddag Rode Kruis
Terugblik 2016: "We hebben ook vrienschappen met asielzoekers gesloten"http://afdeling.rodekruis.nl/Afdeling/groningen/Actueel/Nieuws/Paginas/Terugblik-2016-We-hebben-ook-vrienschappen-met-asielzoekers-gesloten.aspx2016-12-19T23:00:00ZTerugblik 2016: "We hebben ook vrienschappen met asielzoekers gesloten"
Inzet Noodhulpteam Rode Kruis bij treinongeval Winsumhttp://afdeling.rodekruis.nl/Afdeling/groningen/Actueel/Nieuws/Paginas/Inzet-Noodhulpteam-Rode-Kruis-bij-treinongeval-Winsum.aspx2016-11-28T23:00:00ZInzet Noodhulpteam Rode Kruis bij treinongeval Winsum

Weet jij wat je moet doen?

Wat doe je na een kneuzing, een ernstige bloeding of zelfs een hartstilstand? Slechts 3,2 % van de Nederlandse bevolking heeft een geldig EHBO cursus. Het verlenen van eerste hulp is van cruciaal belang en kan vele levens redden. Het Rode Kruis biedt verschillende cursussen aan om u op de juiste manier te laten handelen tijdens een incident; van slechts enkele uurtjes tot een uitgebreide cursus van 20 uur. Ook hebben we een specifieke cursus voor EHBO aan baby's en kinderen. De cursussen voldoen aan internationale richtlijnen volgens de European First Aid Manual.

Onze vrijwilligers vertellen hun verhaal

Zonder vrijwilligers geen Rode Kruis. Waarom ik koos voor het Rode Kruis?

 

 

Hallo Amalia!http://afdeling.rodekruis.nl/Afdeling/groningen/verhalen-van-vrijwilligers/Paginas/Hallo-Amalia!-.aspx2016-12-09T23:00:00ZHallo Amalia!
Kees van Dijken Bedankthttp://afdeling.rodekruis.nl/Afdeling/groningen/verhalen-van-vrijwilligers/Paginas/Kees-van-Dijken-Bedankt2.aspx2016-11-28T23:00:00ZKees van Dijken Bedankt
Hulde aan Hozahttp://afdeling.rodekruis.nl/Afdeling/groningen/verhalen-van-vrijwilligers/Paginas/Hulde-aan-Hoza.aspx2016-07-04T22:00:00ZHulde aan Hoza