Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gooi en Vechtstreek Dit doen we Sociale Hulp Contactcirkels

Contactcirkels

Wanneer u alleen woont, is het een prettig idee als iemand u elke dag even belt. En omdat u vervolgens zelf iemand belt, ontstaat er een cirkel van contact. Vrijwilligers van het Rode Kruis organiseren al ruim 25 jaar telefooncirkels in de regio Gooi en Vechtstreek. Er zijn cirkels in Hilversum, Naarden, Bussum en Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

En dagelijks contact, 365 dagen per jaar
De telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt.
De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis die
 's morgens de cirkel start door de eerste deelnemer/ster op te bellen. Vervolgens bellen de deelnemers elkaar op in de afgesproken volgorde. De laatste deelnemer belt de vrijwilliger, zodat deze weet dat iedereen is bereikt.
Wanneer een belpartner niet opneemt of als iemand zich na het gesprek zorgen over iemand uit de cirkel maakt, geven zij dit door aan de vrijwilliger. Deze zal dan poolshoogte nemen en zo nodig hulp inschakelen.

 

Meedoen aan telefonisch contact?
Wilt u ook iedere dag even gebeld worden? Neem dan contact op met het Rode Kruis, District Gooi en Vechtstreek, tel. 035-6922622, gooienvechtstreek@redcross.nl