Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gooi en Vechtstreek Dit doen we Sociale Hulp Sociaal Vervoer

Sociaal Vervoer

bus alle 3.JPG bus2.JPG bus4.jpg
     

Inzet bussen Rode Kruis

Het district Rode Kruis Gooi en Vechtstreek beschikt over vier bussen. Deze bussen worden ingezet voor:

  1. noodhulp en EHBO-diensten
  2. vakantievervoer van en naar de vakantiehotels of boot Henri Dunant van het Rode Kruis
  3. sociale activiteiten van het Rode Kruis
  4. vervoer bewoners van instellingen

Vervoer voor instellingen

Instellingen kunnen gebruik maken van onze bussen. Elke bus heeft de beschikking over zeven zitplaatsen voor deelnemers en één zitplaats voor een begeleider. Per bus kunnen er maximaal vier vaste rolstoelen mee. Elektrische rolstoelen kunnen alleen mee na overleg met de coördinator vervoer.         

Tarieven vervoer instellingen

Het tarief voor instellingen is € 0,85 per km vanaf de garage met een minimum van € 10,00. Indien er met één of meer bussen op één dag 300 kilometer of meer wordt gereden, wordt over het gehele bedrag 10% korting gegeven.  De chauffeurs zijn vrijwilligers. Zij blijven de hele dag aanwezig en verrichten hand- en spandiensten. Voor de chauffeurs  dienen de drankjes, maaltijden en entreegelden betaald te worden.

Parkeren

Wij hebben een Gehandicapten Parkeer Kaart en staan meestal gratis. Bij eventueel betaald parkeren zijn de kosten voor de instelling. Houd u rekening met voldoende parkeerruimte. De bussen zijn 7 meter lang

Calamiteiten

In geval van calamiteiten worden de bussen hiervoor per direct ingezet. In overleg met de instelling wordt een oplossing gezocht om de deelnemers terug naar huis te brengen.

Informatie en reservering

Voor informatie of aanvraag  van bussen, kunt u contact opnemen met de coördinator vervoer:  bij voorkeur per e-mail  vervoergooienvechtstreek@hotmail.nl of  telefonisch  0657317290.