Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gooi en Vechtstreek Dit doen we Maatschappelijke Stage Hilfertsheem

Maatschappelijke Stage Hilfertsheem

​Wegens succes geprolongeerd….

In juni gaan jongeren weer lunchen, wandelen en winkelen met ouderen. Vorig jaar gebeurde dit voor de eerste keer, in het kader van een maatschappelijke stage voor scholieren.  Het waren geslaagde dagen die voor herhaling vatbaar bleken want dit jaar kozen dertien scholieren van de scholengemeenschap Hilftertsheem-Beatrix voor een maatschappelijke stage bij het Rode Kruis. 

Het project neemt drie dagen in beslag. De leerlingen krijgen onder meer een presentatie en voorlichting over het werk van het Rode Kruis. De derde dag is de feitelijke stage, dan gaan ze aan de Torenlaan in Bussum lunchen met ouderen en met hen wandelen of winkelen. 

De maatschappelijk stage is voor de afdeling Gooistreek-BEL een investering waaraan Hilfertsheem-Beatrix € 400,-- bijdraagt om de onkosten te helpen dekken. Daartegenover staat dat we een groep jongeren enthousiast maken voor het Rode Kruiswerk en laten zien hoe lonend het is om tijd en aandacht te besteden aan ouderen. Of zoals één van de deelnemers van vorig jaar zei: ‘Nooit geweten dat het zo leuk is om het ouderen om te gaan.’