Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gooi en Vechtstreek Actueel Nieuws Workshop Risico's in en om huis
9 juli 2014 |

Workshop Risico's in en om huis

Op 11 juni, een warme woensdagmiddag, kwamen zo’n 25 ouderen bijeen in Bussum om meer te horen over risico’s in en om de eigen woning.
Diverse noodsituaties, zoals stroomuitval, brand en inbraak kwamen aan bod. Er werd druk gediscussieerd over de vraag hoe je het beste kunt handelen bij deze situaties en hoe je je hierop zou kunnen voorbereiden. Is er een rookmelder in de woning aanwezig? Wat als je opeens de woning moet verlaten door een evacuatie; wat neem je mee? Waar liggen je waardevolle documenten?
Kun je een beroep doen op buren?  Is er een toegankelijke nooduitgang in  jouw flat? Let de woningbouwvereniging erop dat de nooduitgangen niet geblokkeerd zijn met plantenbakken of iets dergelijks?  Vele vragen werden bij de kop genomen.
 
De deelnemers gingen naar huis met een Persoonlijk Noodplanformulier, dat ze thuis in alle rust kunnen invullen. Gewapend met de Rode Kruis hittewaaier, waar allerlei tips opstaan om oververhitting te voorkomen, ging men huiswaarts. Aanvankelijk was de groep aarzelend om met de informatie aan de slag te gaan. Dit was voor de meeste bezoekers een nieuwe setting, meestal zien ze elkaar om een spelletje te doen en te praten met elkaar. Het was heel goed om te merken dat er steeds meer vragen loskwamen en de deelnemers na de korte workshop nog lang niet uitgepraat waren. Met een aantal mensen hebben we afgesproken dat we er een vervolg aan geven. Al met al een voorzichtige maar zeker ook een vruchtbare start!