Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gooi en Vechtstreek Actueel Nieuws Veiligheidsregio's tekenen convenant Bevolkingszorg met Rode Kruis
8 april 2014 |

Veiligheidsregio's tekenen convenant Bevolkingszorg met Rode Kruis

Op 8 april tekenden Veiligheidsregio's Flevoland & Gooi en Vechtstreek en het Rode Kruis in het stadhuis van Almere een unieke samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar.

Met de ondertekening van de 'Overeenkomst regionale ondersteuning Bevolkingszorg' spraken de partijen af dat het Rode Kruis in geval van nood nauwe ondersteuning biedt aan de Veiligheidsregio's.

Het is uniek dat twee regio's samen een convenant aangaan op het gebied van Bevolkingszorg. Namens de beide Veiligheidsregio's ondertekende directeur Bevolkingszorg Ad Sanders: "Acute bevolkingszorg moet gewoon goed geregeld zijn, ook op grote schaal."

Als er een ramp of groot incident plaatsvindt, is een Veiligheidsregio verantwoordelijk voor de zorg voor de bevolking. Met dit convenant zijn er belangrijke taken in dit proces uitbesteed aan het Rode Kruis, dat gespecialiseerd is in het bieden van humanitaire hulp onder complexe omstandigheden.

​​Esther van der Heijden (kolom Bevolkingszorg Veiligheidsregio's), Marion van der Reijden (coördinator Noodhulp Rode Kruis), Ad Sanders (directeur Bevolkingszorg Veiligheidsregio's), Jan Kikkert (voorzitter district Flevoland Rode Kruis) en Ton van Weers (voorzitter district Gooi en Vechtstreek Rode Kruis).

 Uitgelicht nieuwsbericht