Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gooi en Vechtstreek Actueel Nieuws Martine de Kruijf begonnen als support medewerker vrijwilligersmanagement
6 maart 2015 |

Martine de Kruijf begonnen als support medewerker vrijwilligersmanagement

martine.jpg

Afgelopen november is Martine de Kruijf (50), sociaal geografe, gestart als support medewerker vrijwilligersmanagement  op het kantoor in Bussum. Haar belangrijkste taken zijn het organiseren van de opleidingen voor vrijwilligers en het bieden van ondersteuning bij de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers.

Hiervoor werkte Martine bij Landschap Erfgoed Utrecht als projectassistent. In die functie begeleidde ze onder andere de vele, onmisbare, vrijwilligers die zich inzetten voor deze stichting.

Vrijwilligerswerk is er bij Martine met de paplepel ingegeven. Haar moeder, werkzaam bij de Unie van vrouwelijke vrijwilligers, nam haar als klein kind al mee naar bijvoorbeeld Tafeltje Dekje projecten.  Zelf heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan in de natuur (wilgen knotten), voor festivals en op de kinderboerderij. Vooral het gevoel van saamhorigheid dat bij vrijwilligerswerk hoort spreekt haar enorm aan.

Sinds drie jaar woont Martine in het eerste milieuvriendelijke woonproject, Het Groene Dak, van Utrecht.  En natuurlijk is zij ook daar sociaal betrokken. Zij houdt het smoelenboek bij en verzorgt de interviews met de nieuwe bewoners. Ze was nu dan ook blij verrast dat zij deze keer geïnterviewd werd! Martine heeft geen man en kinderen en in haar vrije tijd beleeft ze veel plezier aan haar hobby’s Zen-meditatie en bloembinden.

De eerste indruk van Martine van het Rode Kruis is positief. Ze vond het erg leuk om tijdens de informatieavond, die ze zelf had georganiseerd, de mensen “ live” te ontmoeten en te leren kennen, nadat ze alleen nog maar per e-mail contact met hen had gehad. Kerst heeft diepe indruk op haar gemaakt. Dat deelnemers en organisatoren zichtbaar genoten van de prachtig gedekte tafels, het lekkere eten en de gezellige sfeer, maakte haar heel vrolijk. Ook op kantoor ontmoet ze veel vrijwilligers en daar geniet ze van. Maar er moet ook gewerkt worden, ze heeft immers maar 16 uur, verdeeld over drie dagen!

Martine is zich ervan bewust dat ze niet in een gespreid bedje terecht is gekomen, maar dat ziet ze juist als een uitdaging. Ze wil graag, samen met medewerkers en vrijwilligers, haar steentje bijdragen aan de opbouw van dit nieuwe districtkantoor!