Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gooi en Vechtstreek Actueel Nieuws Tentoonstelling Kind onder Vuur 8 t/m 24 juni in bibliotheek Huizen
28 april 2016 |

Tentoonstelling Kind onder Vuur 8 t/m 24 juni in bibliotheek Huizen

​​​Kinderen ervaren bij Kind onder Vuur hoe het is om op te groeien in een oorlogssituatie. De reizende tentoonstelling voor leerlingen van groep zeven, acht en de brugklas staat van 8​ t/m 24 juni in de bibliotheek van Huizen. 

​Deze bijzondere tentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen het Haagse Humanity House en het Rode Kruis.

Over de kinderen onder vuur 

De expositie vertelt de verhalen van Farah, Vian, Angie en Otim. Farah’s huis in de Palestijnse gebieden werd verwoest en nu woont ze in een container. Vian moest vluchten omdat raketten ‘s nachts ontploften in haar Syrische wijk. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken.

Hoe dat voor hen was – en hoe het nu met ze gaat - is te ervaren in de kindertentoonstelling. Doel is om zo scholieren meer begrip bij te brengen voor hun leeftijdsgenootjes ver weg die in oorlog opgroeien en voor de leeftijdsgenootjes dichterbij die uit oorlogen komen.

Werkvormen

De tentoonstellings-tent heeft de vorm van een kruis.tentoonstelling Kind onder vuur

In de binnenruimte krijgen de kinderen een verhaal te zien en te horen van een kind in een oorlogsgebied. In de buitenruimtes gaan ze daar mee aan de slag door middel van een opdracht. Voor en na de tentoonstelling gaat een Rode Kruis vrijwilliger met de kinderen klassikaal in gesprek. Zo worden de kinderen rustig in het onderwerp oorlog meegenomen en vervolgens ook weer begeleid bij de schakel van oorlog naar hun eigen leven.

Duur

In totaal duurt een bezoek aan de tentoonstelling met één klas anderhalf uur. De kinderen blijven acht minuten in een ruimte, voordat ze door draaien naar een andere binnen- of buitenruimte.

Rondleidingen

De tentoonstelling Kind onder Vuur is ook buiten schooltijden opengesteld voor publiek. Op woensdag 8 juni, 15 juni en 22 juni tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er rondleidingen. Meld je hiervoor aan via Eliane Krijnen del Gaudio​​. Let op: de minimale leeftijd voor deze tentoonstelling is 10 jaar. 

Informatie

​Voor meer informatie kun je contact opnemen met de werkgroep Kind Onder Vuur District Gooi en Vechtstreek van het Rode Kruis:  Eliane Krijnen del Gaudio; mail naar KOVGooienVechtst​reek@rodekruis.nl of kijk op de website.

Artikel delen?

expositie Kind onder vuur