Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gooi en Vechtstreek Actueel Nieuws DressRedDay bij SQUASH WELLNESS Bussum 28 september
19 september 2016 |

DressRedDay bij SQUASH WELLNESS Bussum 28 september

​Op woensdag 28 september staat SQUASH & WELLNESS de hele ochtend in het teken van DressRedDay. Met extra workouts, lezingen en informatie vraagt het sport- en lifestylecentrum speciale aandacht voor hart en vaatziekten bij vrouwen. Interventiecardioloog Karen Arkenbout van Tergooi gaat dieper in op het belang van onderzoek om hart-en vaatziekten bij vrouwen eerder te herkennen. Het Rode kruis Gooi en Vechtstreek geeft onder andere reanimatiedemonstraties.


Elk jaar is het op 29 september Wereld Hart Dag en organiseert de Hartstichting Dress Red Day. SQUASH & WELLNESS ondersteunt deze landelijke actie door de dag ervóór ruimschoots aandacht te besteden aan dit initiatief. Voornaamste doel is om vrouwen uit ‘t Gooi bewust(er) te maken van de risico’s en het leren herkennen van de signalen van hart- en vaatziekten. SQUASH & WELLNESS roept vrouwen op om op 28 september in het rood samen te komen sporten en daarmee expliciet aandacht te vragen voor het vrouwenhart. 

Doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen 
Hart- en vaatziekten zijn namelijk doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Signalen dat er iets mis is met hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht. Dat moet veranderen vindt de Hartstichting en ook Squash & Welness is het daar van harte mee eens. 

Wetenschappelijk onderzoek 
Onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten bij vrouwen is hard nodig, omdat wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte voornamelijk is gedaan bij mannen. De resultaten van deze onderzoeken zijn niet zomaar te gebruiken bij vrouwen en moeten
er meer vrouwen betrokken. Daarom zamelt Squash & Wellness op deze dag ook geld in zodat de Hartstichting verder kan gaan met levensreddend onderzoek naar deze ziekte. 

Lezingen en diverse deskundigen 
Interventiecardioloog van Tergooi Karen Arkenbout geeft een lezing over nut en noodzaak van onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen en geeft tekst en uitleg over de cardiologische zorg in de regio. Daarnaast komt sportinstructeur Petra de Jong komt aan het woord over verantwoord sporten met hartslagzones. Het Rode Kruis Gooi en Vechtstreek geeft reanimatiedemonstraties. Verder wordt deze ochtend voorlichting over voeding gegeven en kan o.a. de bloeddruk worden gemeten. Na afloop is er gelegenheid om te genieten van een drankje en een hapje met leuke verrassende extra’s. 

Hoe doe jij mee? 
Deze ochtend wordt gratis aangeboden aan alle vrouwelijke leden van SQUASH & WELLNESS Maar we hopen van harte dat elk lid die ochtend een vriendin, zus, dochter, buurvrouw meeneemt. De introducé betaalt 5 euro en dat gaat volledig naar de Hartstichting. Wordt de nieuwe sporter na deze ochtend ook lid, dan krijgt ze 1 maand gratis sporten kado. SQUASH & WELLNESS ondersteunt graag en actief een gezonde levensstijl en wil op deze manier reeds enthousiaste sportieve dames motiveren iemand uit hun directe omgeving kennis te laten maken met alle voordelen van sport en bewegen. 
Uiteraard is een donatie voor de Hartstichting op die ochtend van harte welkom 

Reserveren is niet verplicht maar wel aan te raden, want het aantal plaatsen is beperkt. 
Squash & Wellness 035-695072 of te reserveren via www.squashenwellness.nl. 

Programma 
9.00 u          Welkom

9.15u           Presentatie Interventiecardioloog Arkenbout Tergooi 
                     ​Presentatie Petra de Jong sporten met hartslagzones
10.00u         Red Heart Beat-training
10.15u         Red Cross Power 45 min

11-11.45u   Zumba in Red
11-12.30u   
Hapje en drankje 

Verder zijn er die ochtend demonstraties reanimatie, voorlichting over voeding en kun je je bloeddruk laten meten en meer. 


Artikel delen?