Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gooi en Vechtstreek

Rode Kruis Gooi en Vechtstreek

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Wij helpen altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Ook in het district Gooi en Vechtstreek kunnen we dit alleen met steun van mensen zoals u.  Kom in actie en wor​d vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​.

​Volg Rode Kruis Gooi en Vechtstreek

 ​​​​​

BEN JIJ HIER OM TE HELPEN?

Bij een ramp, incident of in een crisissituatie biedt het Rode Kruis hulp aan slachtoffers. Bijvoorbeeld de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming, de opvang van mensen tijdens een tragische gebeurtenis (bijvoorbeeld het schietdrama in Alphen aan den Rijn), of de opvang van vluchtelingen. In teamverband sta je klaar voor mensen in nood en begeleid je hen naar een opvanglocatie. Je bent hun eerste aanspreekpunt, biedt praktische (geen medische) hulp én een luisterend oor. Iets voor jou?

EHBO bij jouw evenement?

Vraag het hier aan.
Bij festivals, feesten, concerten en sportwedstrijden zit​ een ongeluk in een klein hoekje. Een EHBO-po​st is dan ook vaak een verplichting of tenminste ze​er gewenst. Eén van de meest in het oog springende activiteiten van het Rode Kruis is de EHBO bij evenementen.

Nieuws

Van het Rode Kruis district Gooi en Vechtstreek

 

 

Vrijwilligers dagje uit naar de Efteling in het kader van het 150-jarig Jubileum van het Rode Kruishttp://afdeling.rodekruis.nl/Afdeling/gooi-en-vechtstreek/actueel/Nieuws/Paginas/Vrijwilligers-dagje-uit-naar-de-Efteling-in-het-kader-van-het150-jarig-Jubileum-van-het-Rode-Kruis.aspx2017-09-12T22:00:00ZVrijwilligers dagje uit naar de Efteling in het kader van het 150-jarig Jubileum van het Rode Kruis
Vrijwilligers ontvangen jubileuminsigne op Wereld Eerste Hulpdaghttp://afdeling.rodekruis.nl/Afdeling/gooi-en-vechtstreek/actueel/Nieuws/Paginas/Vrijwilligers-ontvangen-jubileuminsigne-op-Wereld-Eerste-Hulpdag.aspx2017-09-11T22:00:00ZVrijwilligers ontvangen jubileuminsigne op Wereld Eerste Hulpdag
Klaar staan als dat nodig ishttp://afdeling.rodekruis.nl/Afdeling/gooi-en-vechtstreek/actueel/Nieuws/Paginas/Klaar-staan-als-dat-nodig-is.aspx2017-07-19T22:00:00ZKlaar staan als dat nodig is

Activiteiten

in Gooi en Vechtstreek
Veel mensen kennen het Rode Kruis door de internationale hulpverlening en van hulp bij nationale rampen… maar we doen veel meer. Wist u dat in Nederland slechts één op de 30 personen (3,2%) beschikt over Eerste Hulp vaardigheden? Vergroot uw kennis over Eerste Hulp!

Lesaanbod Rode Kruis Gooi en Vechtstreek

Voor middelbare scholen
Het Rode Kruis biedt lesmodules voor leerlingen van middelbare scholen. Dit lesaanbod is te koppelen aan de vakken maatschappijleer en burgerschapsvorming.

Over ons

De waarde van vrijwilligers voor het Rode Kruis is groot. Onze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vrijwilligers. Het is fijn dan mensen bereid zijn kostbare tijd op te offeren om een verschil te maken voor andermans leven. Onze werkwijze? We bekijken voortdurend waar onze hulp het hardst nodig is, overleggen met hulpvragers en bieden concrete oplossingen aan. Waar het kan helpen wij!

Iedereen kan helpen

help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt. Lees meer

Noodhulp

Wij ondersteunen hulpverleningsdiensten met hulp aan slachtoffers tijdens noodsituaties.Lees meer

Vacatures bij Rode Kruis District Gooi en Vechtstreek