Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Project Eye2Eye - 2014

Project Eye2Eye - 2014

​​eye2eye 2014a.JPGeye2eye 2014c.JPG
Het project Eye2Eye is een schitterend project dat is ontstaan in 1997. Jonge​vrijwilligers van het Rode Kruis organiseerden aanvankelijk een vakantieweek of weekend voor jongeren met een lichamelijke beperking, maar uit ervaring bleek dat er meer vooral behoefte was voor een aangepaste versie voor jongeren met een visuele beperking. Hieruit is toen het project Eye2Eye ontstaan. 

Eye2Eye wordt elk jaar georganiseerd door een groep jonge vrijwilligers onder de hoede van het district Rotterdam Rijnmond, afdeling Goeree Overflakkee. De laatste jaren word er gekozen voor het Hemelvaartweekend, omdat dit een lang weekend is waarbij de initiatiefgroep wat meer activiteiten kan organiseren voor de jongeren met een visuele beperking. Als locatie heeft "de Paardestal" in Rheden de voorkeur, omdat deze locatie uitermate geschikt voor mensen die met een beperking door het leven moeten en een aantal van de deelnemers naast een visuele ook vaak nog een andere beperking hebben. 

eye2eye 2014b.JPG

Elk jaar wordt een aansprekend thema bedacht, waar dan de aankleding van 
de locatie, maar ook de activiteiten op afgestemd worden. Voorbeelden zijn het thema Holland, het thema Western, het thema Dark Side of the Paardestal en het thema Spring. Het programma wordt dan zo veel mogelijk aangepast aan het thema. De deelnemers blijven niet alleen op locatie, maar gaan ook een dagje weg naar bijvoorbeeld een attractiepark of de natuur in onder begeleiding van een gids. Ook daarbij wordt getracht aan te sluiten op het thema. In het programma zitten ook momenten waar de jongeren zichzelf vermaken, door onder toezicht en met begeleiding te gaan zwemmen in het overdekte zwembad op het terrein, een aangepast gezelschapspel te spelen of gewoon lekker te praten met elkaar. Het belangrijkste is dat de deelnemers even geen zorgen hebben en samen met leeftijd-​ en lotgenoten kunnen ontspannen. De gasten hebben het naar hun zin en gaan iedere keer weer met een grote lach naar huis.

eye2eye 2014e.JPGeye2eye 2014d.JPG

​Wilt u het project steunen of sponsoren, stuurt u dan een e-mail naar 
info@eyetwoeye.nl of u belt met Bart van Dorp 010-4347433

Het project Eye2Eye organiseren wij ieder jaar weer met veel plezier en hopen dit nog jaren te doen!

http://www.eyetwoeye.nl/
https://www.facebook.com/rodekruis.eyetoeye
https://twitter.com/E2E_vakantie