Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Wintercircus 2014
31 december 2014 |

Wintercircus 2014

​​Wintercircus 2014.jpg

Halverwege 2014 werd besloten om het project Eye 2 Eye uit te breiden. Werd er eerst alleen een (lang)weekend georganiseerd voor blinde en slechtziende jongeren, nu werd besloten om ook een dagactiviteit te organiseren. Bij toeval kwam het projectteam op het spoor van een wel heel bijzonder evenement, een circusvoorstelling voor mensen met een visuele beperking door het Wintercircus Martin Hanson. Al gauw werd besloten om hieromheen een gezellige dag te organiseren.

27 december 2014, het verkeer werd gewaarschuwd voor hevige sneeuwval… We belden nog even met elkaar… 'Wat doen we? Wel of niet? Is het verantwoord? Hebben we een keuze?' 10 gasten (met een visuele beperking) verheugden zich er op om naar Nieuwegein te komen om daar met ons een dag Eye 2 Eye te beleven. Met 6 vrijwilligers stapten we in de auto onderweg naar Nieuwegein. Het zicht was erbarmelijk en de sneeuwval stevig… Maar de dagactiviteit van Eye 2 Eye was begonnen!

Niet veel eerder dan onze gasten en hun ouders, kwamen we aan bij het Rode Kruisgebouw van Nieuwegein. 3 vrijwilligers van het Rode Kruis in Nieuwegein ontvingen ons hartelijk. Ze hadden de ruimte gezellig ingericht. Onder genot van een drankje en een versnapering, praatten we gezellig bij.

Naast gezelligheid, besteedden we met de aanwezige ouders aandacht aan de noodzaak om hen en hun netwerk te betrekken, bij het voortbestaan van Eye 2 Eye (als activiteit voor mensen met een visuele beperking). Van de ouders kregen we in gesprekken terug dat er maar weinig initiatieven als Eye 2 Eye zijn: o.a. normale omgang met hun verwante, activiteiten gericht op hun mogelijkheden, contactmoment voor ouders. We reikten de nieuwe 'productfolder Eye 2 Eye' uit om dit te helpen ondersteunen.

Aansluitend vertrokken we naar restaurant 'Far East' om daar te kunnen genieten van een heerlijke avondmaaltijd. Het personeel had een heerlijke maaltijd voorbereid, een gezellige opstelling van de tafels verzorgd en ging op een leuke manier met ons en onze gasten om.

Rond 18.30 uur begeleidden we onze gasten vanuit het restaurant naar 'Theater De Kom', voor een bezoek aan een speciale voorstelling (www.komthetzien.nl) voor mensen met een visuele beperking van het 'Wintercircus Martin Hanson'. Om 18.45 uur begon daar het 'Voelplein'. In een theaterzaal konden onze gasten kennis maken met de circusartiesten, konden ze voelen aan: de kostuums, maquettes van de decors, riemen van de trapeze, de frisbees van een honden act, touw van een koorddansact, zaagsel uit de piste, bellen en borden, enz., om zich zo een indruk te vormen van de voorstelling en de verhaallijn van de voorstelling.  Daarna gingen de gasten nog even op de foto met de circusartiesten en niet vergeten de circusdirectrice, mevrouw Arlette Hanson. De circusartiesten van Wintercircus Martin Hanson waren vriendelijk, namen uitgebreid de tijd, hadden geduld en legden heel leuk en goed uit wat er allemaal te beleven was.

Na het uitreiken van de headsets voor de gasten, startte om 19.30 uur de voorstelling. Door 2 verslaggevers, werd via de headsets uitgebreid verteld wat er in de circuspiste te zien en te beleven was. We genoten van een act met springers, dansers, een slangenmens, een act met pony's, een act met honden, een koorddanser, clowns… en dit alles onder muzikale begeleiding van het circusorkest van Wintercircus Martin Hanson. Kortom er was genoeg te zien en te horen!

Na afloop van de voorstelling konden we in de foyer de artiesten nogmaals bewonderen, de pony's en honden bevoelen/ aanraken en aan alle artiesten al onze vragen stellen die we graag over het circus wilden weten…​​