Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Wat doet het Rode Kruis voor vluchtelingen in Nederland - 2015
10 oktober 2015 |

Wat doet het Rode Kruis voor vluchtelingen in Nederland - 2015

​​#Vluchtelingen - Mensen op de vlucht voor conflict en oorlog zijn vaak alles kwijtgeraakt. Zij hebben geen dak boven het hoofd, geen eten, geen schoon drinkwater en geen toegang tot sanitaire voorzieningen. Zij lieten niet alleen hun huis, maar ook dierbaren - en hun bron van inkomsten achter. Dit maakt hen voor de eerste levensbehoeften volledig afhankelijk van hulpverlening.

Nationale hulp vluchtelingenopvang RK SOCIAL 07-10 V7-01.pngHet Rode Kruis helpt de mensen in de hoogste nood. De mensen die naar ons land komen hebben onze zorg nu nodig. Dit doen wij voor de vluchtelingen in Nederland.

  1. Het Rode Kruis zorgt voor eerste noodopvang. We helpen bij het opzetten en inrichten van noodopvanglocaties.
  2. Het opzetten van Welkom Winkels. Hier kunnen mensen kleding voor de vluchtelingen inleveren. Wij zorgen dat de kleding wordt gesorteerd en gedistribueerd richting het asielzoekerscentrum in de regio. 
  3. We verlenen medische zorg bij de verschillende noodopvanglocaties. Er zijn EHBO’ers en verpleegkundigen aanwezig.
  4. We krijgen hulp vanuit ons burgerhulpnetwerk Ready2Help. Hierdoor hebben we al veel helpende handen kunnen inzetten bij verschillende acties.
  5. We bieden bevolkingszorg. Dat is de opvang, verzorging en begeleiden van vluchtelingen.
  6. Vluchtelingen die in alle chaos het contact met familieleden zijn kwijtgeraakt krijgen hulp. Het Rode Kruis helpt door wereldwijd familieleden op te sporen en te zorgen voor contactherstel.
  7. We ondersteunen vele initiatieven waarbij we publiek en bedrijven samenbrengen aan de vraag van de asielzoekerscentra. Het Rode Kruis helpt niet alleen in Nederland, ook langs de vluchtroutes in Europa bieden wij hulp waar we kunnen.

60 miljoen mensen op de vlucht 
60 miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen.