Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Vrijwilligersdag Goeree-Overflakkee - 2014
19 november 2014 |

Vrijwilligersdag Goeree-Overflakkee - 2014

​Op zaterdag 1 november jongstleden verzorgde de afdeling Goeree-Overflakkee een gezellige en boeiende bijeenkomst voor alle vrijwilligers op het eiland. Ruim 50 vrijwilligers gaven gehoor aan de uitnodiging. 

De ochtend werd ingevuld met een aantal interessante presentaties. Irene Heeres en Nadine Keuner, de jongerenambassadeurs van het district Rotterdam Rijnmond maakten er een vooral levendige presentatie van door de aanwezigen mee te laten denken en discussiëren hoe je jongeren nu het best motiveert om vrijwilliger te worden bij het Rode Kruis. Er werd door iedereen enthousiast meegedaan en er zijn leuke ideeën uit gekomen die verder uitgewerkt zullen worden. 

IMG_3270_2_1.JPG

Daarna was er een korte sfeerimpressie van het door Eye2Eye in mei georganiseerde Hemelvaart weekend voor blinde en slechtziende jongeren in de Paardenstal. De ochtend werd afgesloten door Meis Broeders van de Gemeente Goeree-Overflakkee over de website GOvoorelkaar. Een website die tot doel heeft om vraag en aanbod van vrijwilligers te matchen. Zie ook elders voor een uitgebreid interview met Meis Broeders. 

Na al deze informatie kwam er een heerlijke lunch op tafel en maakte men zich op voor het klapstuk van de dag, een optreden door het Dames Barbershopkoor Sound Waves uit Hellevoetsluis. Dit kampioenskoor verzorgde een zeer aantrekkelijk optreden met geestige intermezzo's en leuke showelementen. De aanwezigen genoten zichtbaar van dit optreden. Wilt u meer weten over dit leuke koor, kijk dan op www.soundwaves.nl

IMG_3272_3_1.JPG