Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Tulpendag - 2015
12 januari 2015 |

Tulpendag - 2015

Nationaletulpendag.jpgTulpendag 2015 samen met Rode Kruis

Op 17 januari 2015 organiseert Tulpen Promotie Nederland voor de vierde maal de jaarlijkse Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam. Deze dag markeert de officiële start van het tulpenseizoen. Dit jaar staat het thema:  ‘Deel blijdschap, geef tulpen' centraal. Daarom wordt het podium gedeeld met het Rode Kruis en wordt aandacht gevraagd voor noodhulp in Nederland.

"Wij dragen het Rode Kruis een warm hart toe en delen deze dag graag met hen", vertelt Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland.  Ruim 200.000 tulpen vormen samen een vrolijke tulpenpluktuin op de Dam, met in het hart het symbool van het Rode Kruis. Arjan: "We willen niet alleen onze tulpen delen met de mensen en hen blij maken. We willen hen ook graag bewust maken van het werk van het Rode Kruis in Nederland."


Noodhulp Nederland

"De tulp staat symbool voor Nederland. En het Rode Kruis staat symbool voor noodhulp in Nederland," vertelt Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. "We vragen graag aandacht voor de duizenden Rode Kruis vrijwilligers die dag en nacht paraat staan om direct hulp te bieden bij calamiteiten in Nederland. Ook bij evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse staan onze hulpverleners klaar om EHBO te verlenen. Zij zorgen er voor dat niemand in tijden van nood alleen staat. En dat is wel een pluktuin vol prachtige tulpen waard."   

 


Deel blijdschap, geef tulpen

De Nationale Tulpendag is een initiatief van Tulpen Promotie Nederland. Dit jaar staat het thema:  ‘Deel blijdschap, geef tulpen' centraal. Samen met vele vrijwilligers, familie en vrienden leggen zij de pluktuin aan. Met z'n allen wordt er zo op 17 januari een uniek Hollands feestje gebouwd. Iedereen is uitgenodigd en de toegang is gratis!​​


Bron: http://www.tulpen.nl/nieuwsitem/1102/Tulpendag%202015%20samen%20met%20Rode%20Kruis