Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Start een ludieke actie om onze fietsers te ondersteunen bij Gran Fondo - 2014
22 december 2014 |

Start een ludieke actie om onze fietsers te ondersteunen bij Gran Fondo - 2014

Op 17 mei 2015 gaat een aantal Rode Kruisers 160 kilometer fietsen om extra fondsen binnen te halen voor de bike-teams van het Rode Kruis in Nederland. Hoe meer mensen deze fietsers ondersteunen, hoe makkelijker zij die 160 kilometers afleggen en hoe meer fondsen er binnengehaald worden om de bike-teams te ondersteunen. Uiteindelijk moeten we het samen doen!

De Gran Fondo New York is de meest internationale wielerwedstrijd in een van de mooiste steden van de wereld. De fietsers starten in Manhattan en rijden dan langs de Hudson naar de finish. Hierbij worden maar liefst 2.500 hoogtemeters overwonnen. Om de uitdaging nog wat groter te maken, zullen de vrijwilligers op de mountainbike meedoen om te laten zien dat we als Rode Kruis bike-teams meer kunnen. Het is natuurlijk de kans om ons nog wat extra te profileren.

Om als deelnemer mee te kunnen fietsten, is een minimaal bedrag aan sponsorgeld per deelnemer van  € 2.000 nodig. Dit geld komt ten goede aan de bike-teams. Vandaar dat we hopen over dat bedrag heen te gaan en dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we jullie hulp hard voor nodig

Organiseer iets leuks en haal fondsen op voor onze helden op de fiets
Organiseer een evenement om sponsorgelden op te halen voor de deelnemers. Dit kan ludiek zijn, denk aan een promo door je eigen bike-team, een filmpje, iets op social media, je laten sponsoren tijdens de nieuwjaarsduik; de mogelijkheden zijn oneindig. Haal sponsorgeld binnen en stort dit via de site: http://www.granfondony.nl/rodekruis/bike4bike-rode-kruis (het bedrag zal over alle deelnemers in het team verdeeld worden). Je kunt ook contact met ons opnemen om je ideeën te bespreken.

Vind je fietsen gaaf? Doe dan zelf mee!
We hebben inmiddels al zeven deelnemers, waaronder onze directeur Gijs de Vries: "Zoals jullie inmiddels wel van mij zullen weten maak ik mij sterk voor het Rode Kruis, gijs fiets.jpgmaar ook voor gezonde vrijwilligers en medewerkers. Ik heb de ideale combinatie gevonden, ik heb mij ingeschreven voor de toertocht Gran Fondo. Ik roep daarom een ieder op om hetzelfde te doen". 

Daarnaast fietsen er 3 leden van Bike Teams en 3 deelnemers die het Rode Kruis als goed doel willen ondersteunen mee.

Laat ook weten wat je doet via de facebook pagina (https://www.facebook.com/RodeKruisGranFondoNY) en mail het naar JAlbers@redcross.nl. Uit de inzendingen zullen de deelnemers aan de Gran Fondo de meest ludieke kiezen en die actie zal een kleinigheidje ontvangen!