Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Rode Kruis in veel Europese landen aan de slag voor migranten en bootvluchtelingen - 2015
31 augustus 2015 |

Rode Kruis in veel Europese landen aan de slag voor migranten en bootvluchtelingen - 2015

​​De grote toestroom van vluchtelingen in Europa, baart ook het Rode Kruis veel zorgen. Op veel plekken in Europa heeft het Rode Kruis de hulp aan migranten en bootvluchtelingen inmiddels opgeschaald.

Het Italiaanse en Griekse Rode Kruis waren al hard aan de slag met de noodopvang van bootvluchtelingen, maar nu is ook de hulp op de Balkan flink opgevoerd. En het einde van de vluchtelingenstroom is nog niet in zicht. Voor een overzichtje van de hulp van het Rode Kruis, kijk bijvoorbeeld op deze pagina van de IFRC.  
migrant.jpgmigrant1.jpg
Het Nederlandse Rode Kruis voert al enkele maanden actie voor de bootvluchtelingen op giro 7244. We geven ook financiële steun aan de collega’s in onder andere Griekenland, Italië, Bulgarije, Servië, Macedonië en Turkije. In Nederland zelf helpen we asielzoekers in asielzoekerscentra bij het contactherstel met hun familie, ondersteunen we slachtoffers van mensenhandel en lobbyen we voor verbetering van de zorg voor ongedocumenteerden (zie ook dit artikel in deze nieuwsbrief). Ook houden we goed in de gaten of het Rode Kruis op het gebied van noodhulp in actie moet komen. Binnenkort start een campagne, waarin het Rode Kruis aandacht vraagt voor de wereldwijde problematiek van de vluchtelingen.