Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Rode Kruis Fryslân assisteert bij Ice Bucket Challenge - 2014
10 oktober 2014 |

Rode Kruis Fryslân assisteert bij Ice Bucket Challenge - 2014

Duizenden Nederlanders benutten de zomermaanden om mee te doen aan de Ice Bucket Challenge - een ijs- en ijskoude douche. Uiteraard niet voor de lol maar om geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Dit is een van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel.

Op vrijdag 22 augustus organiseerde ook Omrop Fryslân een Ice Bucket Challenge in Leeuwarden. De Friese omroep had niet minder dan 4 shovels ingeschakeld om een enorme hoeveelheid ijswater te deponeren op een twaalftal ongelukkige geldschieters. Deze hadden maar liefst €4.675 ingezameld voor de Stichting ALS Nederland. Een prachtige prestatie!
ibc_klein.jpg
Maar een plotselinge afkoeling van het menselijk lichaam is niet zonder risico. Daarom schakelde Omrop Fryslân het Rode Kruis in. En dus stonden Appie de Zwart, Marjo Wessels en David Faber klaar om de deelnemers van de Ice Bucket Challenge op te vangen met speciale isolatiedekens. David Faber werd ook even geïnterviewd en het resultaat van hun inzet is te bewonderen in een YouTube filmpje van Omrop Fryslân.