Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Rode Kruis checkt woningen burgemeesters Gelderland Zuid op veiligheid - 2014
18 november 2014 |

Rode Kruis checkt woningen burgemeesters Gelderland Zuid op veiligheid - 2014

​Op zaterdag 25 oktober zijn de woningen van een aantal burgemeesters in district Gelderland-Zuid gecheckt op veiligheid door een aantal Rode Kruis-vrijwilligers. Dit als ludieke aftrap voor het project 'Veiligheid in en om het huis'. Na de officiële aftrap reed het speciaal getrainde Rode Kruis-team 'in colonne' langs de deelnemende burgemeesters. Gijs de Vries, onze algemeen directeur, was hierbij ook aanwezig. De burgemeesters slaagden allemaal met vlag en wimpel voor de test. Er was veel media-aandacht van zowel Omroep Gelderland als regionale en lokale bladen.
ZelfredzaamheidGeld-14.jpg
Naast de veiligheidscheck kregen de burgemeesters ook een mini EHBO-cursus aangeboden voor henzelf en hun huisgenoten. "Wij hebben deze burgemeesters gevraagd om mee te doen", aldus projectleider Lisette van der Lugt van district Gelderland-Zuid. "Als burgemeesters zijn zij portefeuillehouder veiligheid en natuurlijk eerste burger. Als we hen kunnen overtuigen van het belang van een veiligheidscheck, verwachten we dat hun burgers zullen volgen."
ZelfredzaamheidGeld-20.jpg
Inmiddels komen de eerste aanmeldingen voor een veiligheidscheck binnen bij het district. Het project wordt over alle afdelingen uitgerold. De komende weken zullen meer vrijwilligers worden gezocht en getraind om veiligheidschecks te kunnen gaan afnemen. Meer informatie bij  Lisette van der Lugt via lvanderlugt@rodekruis.nl.

ZelfredzaamheidGeld-28.jpg