Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Rode Kruis aanwezig bij Jeugdvakantieland in Ahoy Rotterdam - 2015
31 augustus 2015 |

Rode Kruis aanwezig bij Jeugdvakantieland in Ahoy Rotterdam - 2015

​Van 10 tot en met 21 augustus 2015 was de Ahoy Rotterdam omgetoverd tot het grootste speelplein van Rotterdam. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar was er van alles te beleven. Jeugdvakantieland stond voor 10 dagen vol spannende, spectaculaire en vooral leuke activiteiten! Het programma werd gevormd door een mix van sport, spel, fun en educatie. Dé plek dus voor het Rode Kruis om kinderen bekend te maken met EHBO.

​Kinderen leren samen met vrijwilligers in een workshop wat EHBO inhoudt, zoals pleisters plakken en verbandjes aanleggen en hoe om te gaan met hitte. “Zo’n tien tot twintig kinderen per keer doen mee met deze workshop die om het uur gegeven wordt”, zegt Tom Fikkert, relatiebeheerder bij het Rode Kruis. “Wij hebben een goede vrijwilliger Diana Kuik, die dit geïnitieerd heeft. Zij geeft vaker workshops aan kinderen en het is een leuk gezicht om al die kinderen te zien spelen daarna met pleisters en verbandjes, maar wel met een blije glimlach op hun gezicht. Ze laten vol trots zien wat ze geleerd hebben.


jeugdvakantieland 2.jpeg 


Ook verzorgt het Rode Kruis de EHBO-hulpverlening voor dit grote evenement en is door de banners en vlaggen duidelijk zichtbaar op de vloer tussen de kinderen. Er worden er flyers en hittewaaiers uitgedeeld. “De band BBrave treedt ook op, dus dan kunnen die hittewaaiers goed van pas komen bij de emoties van de meisjes”, lacht Tom Fikkert.

Verder staat er een grote wand waar kinderen iets op kunnen schrijven voor het Rode Kruis. “Er staat bijvoorbeeld op dat ze het fijn vinden dat het Rode Kruis mensen helpt of redt en ons daarvoor willen bedanken. We willen alle reacties gaan verzamelen en deze bundelen voor het hoofdkantoor van het Rode Kruis of voor ons eigen kantoor van district Rotterdam-Rijnmond”, aldus Fikkert.

Door Suzanne Wittkamp