Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Prinses Margriet bezoekt noodopvang en winkel Rode Kruis - 2015
10 oktober 2015 |

Prinses Margriet bezoekt noodopvang en winkel Rode Kruis - 2015

#Vluchtelingen - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft vanochtend, als erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, een werkbezoek gebracht aan de noodopvang voor vluchtelingen in Zeist.

Margriet1.jpgDe Prinses sprak daar met vluchtelingen en Rode Kruisvrijwilligers. Aansluitend bezocht zij de Welkom Winkel van het Rode Kruis in Utrecht. Vanuit deze winkel worden vluchtelingen in de opvanglocaties in onder meer Utrecht, Zeist en Kockengen van kleding voorzien. In Utrecht werd de Prinses ook gebriefd over de hulpverlening van het Rode Kruis in de rest van Nederland en de stand van zaken rondom de hulpverlening van het Rode Kruis elders in Europa.

Herenigen

De noodhulporganisatie opende de afgelopen weken al 11 winkels waar mensen die de vluchtelingen graag willen helpen kleding kunnen brengen. Vrijwilligers helpen daar met het sorteren en de uitgifte van kleding. Verder worden er ook vrijwilligers ingezet om families te herenigen die elkaar tijdens hun vlucht uit het oog zijn verloren en wordt er medische hulp gegeven aan vluchtelingen in aanmeldcentra.

Het Rode Kruis zorgt internationaal voor onderdak, medische hulp, voedsel en schoon drinkwater in onder andere Syrië, Jemen, Zuid-Soedan en de Centraal Afrikaanse Republiek. Sinds begin september voert het Rode Kruis hiervoor campagne op giro 6868.

60 Miljoen mensen op de vlucht 

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen. 

Of geef op Giro 6868, IBAN-nummer NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag