Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws GOvoorelkaar - 2014
7 oktober 2014 |

GOvoorelkaar - 2014

GOvoorelkaar.jpg​​

Al geruime tijd geleden is er in de Gemeente Goeree Overflakkee een projectgroep gevormd om het vrijwilligerswerk op Goeree-Overflakke te stroomlijnen en beter te faciliteren. Onze voorzitter, Titania Poort, heeft als vertegenwoordiger van het Rode Kruis GO heeft van het begin af aan deelgenomen aan deze projectgroep. Eén van de eerste besluiten was het opzetten van een website voor het matchen van vraag en aanbod van vrijwilligers. Hiervoor is standaardprogrammatuur beschikbaar en na uitgebreid voorwerk is gekozen voor samenwerking met ‘Zorg voor elkaar’. Met deze standaardprogrammatuur kon een geheel op Goeree-Overflakkee toegespitste versie worden gemaakt die verder als GOvoorelkaar door het leven gaat. Wij vroegen Meis Broeders, projectleider van de gemeente om te vertellen wat GOvoorelkaar precies inhoudt. Hieronder haar verhaal.

 

Er vinden veel veranderingen plaats in de samenleving, vooral in de zorg. We gaan toe naar een participatiesamenleving waarin we meer omzien naar elkaar. Een familielid die een handje helpt bij het huishouden of een buurman die een ritje met u maakt naar het ziekenhuis wordt steeds normaler. De bereidheid om meer voor elkaar te zorgen en elkaar te helpen is groot, vooral op Goeree-Overflakkee. Samen zijn we er voor elkaar. Maar de druk op vrijwilligers en mantelzorgers neemt toe. De roep om meer vrijwilligers wordt steeds groter.

 

De gemeente Goeree-Overflakkee anticipeert hierop door het stimuleren van vrijwillige inzet en de ondersteuning van mantelzorgers. Daarom heeft de gemeente de handen ineen geslagen met een groot aantal organisatieswaaronder het Rode Kruis, die op dit gebied werkzaam zijn. Gezamenlijk is de website www.GOvoorelkaar.nl ontwikkeld.


GOvoorelkaar is dé verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals op Goeree-Overflakkee. Op de website kan men terecht voor alle vraag naar en aanbod van vrijwilligerswerk op het eiland. Want iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Of het nu iemand is die zelf behoefte heeft aan een helpende hand of lid is van een vereniging, kerk of school die wel wat ondersteuning kan gebruiken bij een leuke activiteit: GOvoorelkaar is dé vindplaats voor vrijwilligers op Goeree-Overflakkee. Eenmalig of voor langere tijd. Voor één persoon of voor een groep mensen. Daarnaast is op de website interessante informatie voor vrijwilligers te vinden en is er een overzicht van relevante cursussen waar vrijwilligers aan deel kunnen nemen.

 

Inmiddels zijn vele organisaties op Goeree-Overflakkee al actief op GOvoorelkaar. Zij maken gebruik van deze eilandelijke website om hun hulpvragen en hulpaanbod te plaatsen. Zo ontstaat er één centraal punt waar alles op het gebied van vrijwilligerswerk op het eiland samenkomt. Maar natuurlijk kunt u ook bij de bestaande vrijwilligersorganisaties terecht om ondersteuning te krijgen bij het vinden van de juiste vrijwilliger. GOvoorelkaar is op die manier een extra hulpmiddel en geen vervanging van bestaande vrijwilligersorganisaties. GOvoorelkaar draagt zo haar steentje bij aan een betrokken samenleving.


fiat.jpg