Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Feestelijke oprichting Vrienden van Mappa Mondo Haaglanden - 2014
10 oktober 2014 |

Feestelijke oprichting Vrienden van Mappa Mondo Haaglanden - 2014

​De stichting Vrienden van Mappa Mondo Haaglanden is een feit! Op 24 september vond de feestelijke oprichting plaats. Het kersverse bestuur van de stichting en Suzanne Laszlo van het Rode Kruis zetten hun handtekening onder toeziend oog van notaris Arjan Verrijp (Westland Partners). Vrienden MMH1.jpg

Na het officiële gedeelte gaf ambassadeur Evelien Bosch het startsein voor de ballonnenwedstrijd waaraan de kleine voetballers van KRSV Vredenburch deelnamen. 

Vrienden MMH2.jpg 

Ontstaan

Hoewel er met regelmaat acties worden opgezet voor het Mappa Mondo huis in Rijswijk, gaat het bijna altijd om incidentele acties, vaak voor een specifieke aanschaf. Mappa Mondo is hier heel blij mee, maar heeft (mede door bezuinigingen) een groeiende behoefte aan structurele ondersteuning.

Zowel bijdragen van bedrijven (250 euro per jaar) als particulieren (50 euro per jaar) zijn welkom. Naast de werving van fondsen richt de stichting zich op fondsenwervende evenementen. Bedrijven kunnen door middel van inzet van hun mensen, middelen, kennis en netwerk van grote betekenis zijn.

De stichting

Stichting Vrienden van Mappa Mondo wordt gevormd door een onafhankelijk bestuur, bestaande uit een voorzitter (Sandra van Wingerden), secretaris (Karin de Vries) en penningmeester (Steven Soedhoe). Transparantie staat voorop! Vrienden krijgen inzicht in de organisatie, er wordt een jaarverslag gepubliceerd en en de stichting wordt jaarlijks gecontroleerd door een accountant.

Meer informatie over Vrienden van Mappa Mondo Haaglanden is te vinden op: www.vriendenvanmappamondo.nl