Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Crowdfunding voor het Prinses Margrietfonds met hulp van 'pioniers' - 2015
29 januari 2015 |

Crowdfunding voor het Prinses Margrietfonds met hulp van 'pioniers' - 2015

​​Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds staat voor het voorbereiden op natuurrampen. Om het publiek meer te betrekken bij onze projecten, hebben we een heel nieuw crowdfunding platform ontwikkeld:www.voorkomderamp.nl. Natuurgeweld is niet te voorkomen, maar dat natuurgeweld een ramp wordt, vaak wel. Als je graag wilt weten wat het fonds precies is en wat het doet, zou je dit filmpje eens moeten bekijken. Herken je de stem van de voice-over? 

Om de website www.voorkomderamp.nl goed te lanceren is er op 11 december vorig jaar een diner georganiseerd in Paleis Het Loo waarvoor pioniers, ofwel baanbrekers in hun eigen vakgebied, uitgenodigd waren. HKH Prinses Margriet was de gastvrouw van die avond. Gerdi Verbeet leidde de avond op haar warme en kundige wijze. 
diner margriet 2.png
Pioniers die projecten adopteren
Het doel van de avond was om de pioniers enthousiast te maken een project te adopteren. Zij kunnen vervolgens ervoor zorgen, door het vinden van medepioniers en bedrijven, dat het fonds bij een steeds breder publiek bekend wordt en mensen ook gaan doneren aan deze projecten. Aanwezig als pionier waren o.a. acteur Chris Zegers, astronaut André Kuipers, TedX directeur Jim Stolze, dj Eric Corton. Er waren 14 pioniers in totaal. 
Diner 11 december 4.png
Prinses Margriet fonds is uniek
Margaretha Wahlström, special representative voor Disaster Risk Reduction van UN Secretary General Ban Ki Moon was ook aanwezig op het Paleis en zei: ‘Dit is het eerste DRR Fund wereldwijd, Prinses Margriet is daarmee zelf een pionier!’ We moeten investeren in voorbereiding, anders lopen we steeds achter de feiten aan. Ook kan elke investering in het fonds van één euro wel zeven euro aan noodhulp of wederopbouw besparen. 
Diner 11 december 5.png
Voorbeelden van projecten
Een paar voorbeelden van onze projecten: aanplanten van mangroves in Indonesië, de bouw van rampbestendige schoolgebouwen in de Filipijnen, de bouw van dammen in Haïti en waarschuwingen via FM radio in Ethiopië.
Iedereen heeft aan het eind van de avond een project geadopteerd waar we dit jaar mee aan de slag gaan. Het was een zeer succesvolle en plezierige avond, die hopelijk leidt tot veel donaties op het platform! In goededoelenland is deze vorm van fondsenwerving overigens betrekkelijk nieuw, zo’n soort platform is nog niet eerder ontwikkeld voor dit soort projecten. Daar zijn we trots op!
Diner 11 december.png