Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Burgernetwerk Ready2Help actief bij Hulp voor vluchtelingen - 2015
10 oktober 2015 |

Burgernetwerk Ready2Help actief bij Hulp voor vluchtelingen - 2015

​Het aantal mensen dat zich via Ready2Help heeft aangemeld als vrijwilliger is inmiddels de 20.000 gepasseerd. Halverwege september waren er nog 'maar' 6500 vrijwilligers betrokken bij ons burgerhulpnetwerk Ready2Help. Op dinsdag 22 september hebben we advertenties geplaatst in de landelijke en regionale dagbladen met een oproep aan het Nederlandse bevolking om zich aan te melden bij Ready2Help voor hulp bij de eerste opvang van vluchtelingen, vervoer en distributie van kleding. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Op Facebook hebben we de 20.000e aanmelder even in de spotlight gezet!

Ready2Helpers ingezet bij hulp aan vluchtelingen
Tot nu toe hebben we 147 Ready2Helpers ingezet. Onder meer om te helpen met het innemen en sorteren van spullen in onze Welkom Winkels in Goes, Drachten en Utrecht. Ook hebben Ready2Helpers zich ingezet als vertaler in het opvangcentrum in Goes. Bij de opvangcentra in Amsterdam, Rotterdam Tilburg en Gilze wordt geholpen met het opruimen, schoonmaken en neerzetten van bedden en met het sorteren van goederen. Voor Ter Apel werven we verpleegkundigen en medische specialisten. 

Hoe werkt Ready2Help?
Ready2Help is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis om spontane hulp van burgers bij grote rampen beter mogelijk te maken. Mensen kunnen zich opgeven zodat ze op momenten dat het echt nodig is opgeroepen kunnen worden om te komen helpen. Bijvoorbeeld nu, tijdens de hulp aan vluchtelingen waarvoor het Rode Kruis met spoed op zoek is naar extra Ready2Helpers. Ready2Helpers worden opgeroepen op basis van de woonplaats en afhankelijk van de vraag in de regio. We hebben nu nog niet overal in Nederland Ready2Helpers nodig voor de hulp aan vluchtelingen. Via SMS, telefoon en/of email worden de Ready2Helpers opgeroepen met de vraag of ze op een bepaald moment op een bepaalde plek aanwezig kunnen zijn voor een bepaalde taak. De Ready2Helpers zijn in alle gevallen aanvullend op de Rode Kruis vrijwilligers en gaan aan het werk onder leiding van een Rode Kruis teamleider. 

Krijg je bij het district of afdeling vragen over Ready2Help? 
Verwijs mensen gerust door naar het Contact Center via 070-44 55 678 ofservice@redcross.nl en naar de vraag en antwoord pagina op www.Ready2Help.nl. 
 
Meer informatie? 
Lees ook de beschikbare Vraag en Antwoord (let op: deze is alleen bedoeld voor intern gebruik) en kijk op www.Ready2Help.nl.