Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Bijzondere vakanties - 2015
20 januari 2015 |

Bijzondere vakanties - 2015

​Al 50 jaar organiseert het Nederlandse Rode Kruis Vakanties voor mensen die er niet zelfstandig op uit kunnen, ook in 2015. Voor deze vakanties komen gasten in aanmerking met een lichamelijke beperking of een chronische ziekte en die woonachtig zijn op Goeree Overflakkee. Een gast kan zich alleen voor een vakantie aanmelden, maar kan ook samen met de partner, een ander familielid of vriend(in).
Het Rode Kruis heeft vakantieaccommodaties in Wezep, hotel IJsselvliedt, en in Rheden, hotels de Valkenberg en de Paardestal. Hier zijn nog plaatsen voor beschikbaar, alsook voor het vakantieschip de J. Henry Dunant.

De IJsselvliedt, een Gelders landgoed biedt alles voor een ontspannende vakantie. Het Hotel, een eeuwenoud landhuis, is geheel gerenoveerd. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. Toch ademt het nog volop de warme sfeer van "destijds". En die van nu: Vrijwilligers staan klaar om u een week lang in de watten te leggen! U te begeleiden bij uitstapjes, ook. Wat dacht u van de Apenheul, Giethoorn of paleis 't Loo? bijvoorbeeld.

Hotel 1.jpg

Vanaf een heuvel aan de Veluwezoom biedt hotel De Valkenberg een schitterend uitzicht over het IJsseldal. Een statig landhuis uit 1834 dat voldoet aan alle moderne eisen van comfort. Dat geldt zeker ook voor het kleinere De Paardenstal: de gezellige huiskamer bevindt zich in het voormalige koetshuis. Op het landgoed ligt een volledig aangepast verwarmd zwembad op u te wachten, met bad lift. Als u eropuit wilt: Wij gaan graag met u mee. Dolfinarium, Openluchtmuseum, Burgers Dierenpark… Aan U de keuze.

Hotel 2.jpg

De J. Henry Dunant, een drijvend hotel waar u met alle zorg en comfort wordt omringd. De hutten beschikken over hoog-laag bedden, en alle dekken zijn per lift bereikbaar (ook de bedden). Het topdek bestaat uit een zonnedak én een overdekte serre. Dus weer of geen weer tijdens uw cruise kunt u altijd van het langstrekkende landschap genieten. De J. Henry Dunant laat u Nederland van z'n mooiste kanten zien. Ook aan wal want dagelijks meren we aan.

Hotel 3.jpg

Elke accommodatie heeft een zorgteam bestaande uit een manager, verpleegkundigen/ gastvrouwen, facilitair medewerkers en krijgt ondersteuning van een groot aantal vrijwilligers, zoals verpleegkundigen, zorgmedewerkers en facilitair medewerkers. Op de J. Henry Dunant is altijd een arts aanwezig. Alle kamers en hutten, tweepersoons, zijn rolstoelvriendelijk en het sanitair is aangepast voor mensen met een functiebeperking. Alle verdiepingen zijn bereikbaar per lift, ook als de gast bedlegerig is. Bij de vakantiehotels zijn er busjes om uitstapjes te maken en vanaf de J. Henry Dunant gaat men regelmatig passagieren.

Het verblijf op de locatie is op basis van volpension. Extra consumpties dienen ter plaatse betaald te worden. Entreegelden en consumpties tijdens excursies zijn niet inbegrepen.
De kosten per persoon bedragen voor een vakantieweek, vanaf maandagmiddag t/m zaterdagochtend, vanaf € 350. (Hotel de Paardestal – laagseizoen) tot € 775,- (J. Henri Dunant – hoogseizoen)
Sommige zorgverzekeraars vergoeden een (klein) deel van de kosten.

Ga voor meer informatie en prijzen naar de website van het Nederlandse Rode Kruis. http://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/activiteiten/bijzondere-vakanties


Bij interesse of voor verdere info, kunt u contact opnemen met :

Voor Middelharnis en Oost Flakkee:  Ineke van der Knaap tel. (0187) 470047

Voor de overige plaatsen op G.O.: Fred van Leersum tel. (0187) 602792

 of stuur een email naar  LdeHoog@rodekruis.nl