Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Bevolkingszorg inzet tijdens vluchtelingencrisis - 2015
30 september 2015 |

Bevolkingszorg inzet tijdens vluchtelingencrisis - 2015

 

Sinds vorige week worden in het hele land bevolkingszorg medewerkers ingezet om het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) en de gemeenten te ondersteunen met de opvang en verzorging van de massaal toestromende vluchtelingen.
Dagelijks zijn onze mensen op gemiddeld zo’n negen locaties in het land actief:

  • Inzet Bevolkingszorg in 9 Veiligheidsregio’s, namelijk Noord Oost Gelderland (Sourcy Center en Camping Twee bruggen), Utrecht (Sporthal Zeist en Kockengen), Amsterdam Amstelland (Centraal Station, Havenstraat, Flierbosdreef, Sharing tower), Brabant Noord (De kleine aarde), Flevoland (Sporthal De Koploper), Fryslân (Sporthallen Waddenhal en Blauw Wit), Twente (Sporthal Koemaste), Zuid-Limburg (Glanerbrook).
  • In totaal inzet Bevolkingszorg tot nu toe: 1440 bedden geleverd, 2427 opgevangen personen en 145 vrijwilligers actief per dag.

Als Rode Kruis zijn wij bijzonder trots op deze massale inzet van zo veel vrijwilligers!

Ook de komende tijd verwachten wij dat er op veel plaatsen behoefte zal zijn aan onze ondersteuning. Door met z'n allen de schouders er onder te zetten verwachten wij dat we alle hulpvragen positief te kunnen beantwoorden. Hulp vanuit b.v. evenementenhulpverleners voor de EHBO taken en van het burgernetwerk Ready2Help voor het op- en afbouwen van opvanglocaties is hierin ontzettend waardevol.
​Wij gaan er van uit dat we zo, samen met alle andere vrijwilligers, de mensen in de verschillende opvangcentra enige verlichting kunnen bieden na hun lange reis.