Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Ambtenaren zetten zich in voor 3FM Serious Request
10 oktober 2014 |

Ambtenaren zetten zich in voor 3FM Serious Request

Vanuit het concept Serious Ambtenaar zetten maatschappelijk betrokken enthousiaste ambtenaren en professionals hun expertise belangeloos in om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Een groep professionals zal samen twee dagen werken aan het oplossen van een adviesopdracht. De opdrachtgevers van deze adviesopdrachten doneren € 5000 aan 3FM Serious Request. Dit jaar is het streefbedrag € 500.000. Wij willen jou vragen om in je omgeving Serious Ambtenaar meer bekendheid te geven door dit concept te promoten.

Meerwaarde
Door deelname aan Serious Ambtenaar wordt enerzijds 3FM Serious Request (en indirect het Rode Kruis) gesteund en anderzijds krijgt de opdrachtgever een creatief en professioneel antwoord op een vraagstuk. Serious Ambtenaar levert daarmee voor velen een meerwaarde op want ook de deelnemende professional deelt en vergroot zijn of haar kennis en expertise. Netwerken, kennisdelen, ervaringsleren en verbinden staan daarmee centraal.

Opdrachtgevers
In de vorige edities bestonden de opdrachtgevers voornamelijk uit gemeenten, provincies en ministeries, maar ook semi-overheidsinstellingen. Vanaf dit jaar willen wij nog actiever de semi-overheid en het private veld betrekken bij dit geweldige initiatief. De opdrachten zijn daarmee heel divers en uitdagend om aan mee te werken. Voor voorbeelden van vraagstukken, bekijkwww.seriousambtenaar.nl.

Hoe doe ik als vrijwilliger of beroepskracht van het Rode Kruis mee aan deze actie?
Als vrijwilliger of beroepskracht van het Rode Kruis kun je ook je steentje bijdragen aan Serious Ambtenaar en zorgen voor meer bekendheid van deze actie. Wij willen jou vragen om in je omgeving Serious Ambtenaar meer bekendheid te geven door dit concept te promoten. Dit kun je doen door het Communicatie pakket te downloaden en te verspreiden in je netwerk. Daarnaast zijn we op zoek naar Rode Kruis vrijwilligers die het leuk vinden om meer te vertellen over het thema van dit jaar door mee te gaan evenementen die Serious Ambtenaar gaat bezoeken. Ook zijn we nog op zoek naar sales teamleden. Dit betekent dat je op zoek gaat naar potentiële opdrachtgevers die een opdracht willen indienen om het goede doel van het Rode Kruis te steunen. 

Ook kun je zelf als vrijwilliger mee doen aan Serious Ambtenaar. Je gaat dan twee dagen op een creatieve en innovatieve manier met een opdracht aan de slag. Je deelt je eigen expertise (bijvoorbeeld het beroep dat je in je dagelijkse leven uitoefent) en krijgt er tegelijkertijd veel voor terug. Naast dat het een ontzettend leuke ervaring is om samen met een team aan een vraagstuk te werken, geeft het ook veel energie. Je komt samen bij een andere organisatie, je verbindt met andere professionals en wisselt kennis uit die je in je dagelijks werk weer kunt toepassen. Je gaat vol energie weer naar huis en deze energie stopt niet na deze twee dagen. 

Hoe geef ik me op?
Ben je geïnteresseerd in deelname aan Serious Ambtenaar, op wat voor manier dan ook? Kijk op www.seriousambtenaar.nl of neem contact op viainfo@seriousambtenaar.nl.