Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws 30 augustus - Day of the Disappeared in het Humanity House - 2015
31 augustus 2015 |

30 augustus - Day of the Disappeared in het Humanity House - 2015

​Honderdduizenden mensen op de wereld zijn vermist. Soms door oorlog, conflicten of rampsituaties, soms raken mensen elkaar kwijt tijdens de vlucht van het ene naar het andere land. Familieleden moeten zien om te gaan met enorme onzekerheid: is hun verdwenen dierbare nog in leven? Op de ‘International Day of the Disappeared’ op zondag 30 augustus staan we in het Humanity House stil bij hun verhalen.

Kom van 16.00 tot 17.30 uur luisteren naar deze verhalen over de impact van vermissing en onzekerheid die daarmee gepaard gaat. Hoe gaan familieleden daarmee om? En wat voor hulp wordt hen geboden door organisaties als het Rode Kruis? De middag wordt in goede banen geleid door journalist en filmmaakster Eefje Blankenvoort. Ook is er de mogelijkheid om de expositie te bekijken die het Rode Kruis in de foyer van het Humanity House organiseert over het thema 'Missing'. De foto’s zijn afkomstig uit het foto-archief van het Internationale Comité van het Rode Kruis. 

Over de sprekers

  • Dolf van Muijen is beleidsadviseur van het Nederlandse Rode Kruis op het gebied van migratie. Begin 2015 heeft hij samen met het Griekse Rode Kruis en het Internationale Comité Rode Kruis (ICRC) onderzoek gedaan onder migranten in Griekenland.
  • Félicien Dufitumukiza is vrijwilliger bij het tracingteam bij het Rode Kruis in Utrecht. Hij werkte, voordat hij vluchtte uit Rwanda, bij het ICRC in Rwanda.
  • Cees Lok is hoofdagent Bureau Vermiste Personen Noordzee (BVPN) van de maritieme politie. Hij was betrokken bij de ‘Wetsuit-man’, een migrant die in oktober 2014 op Texel aanspoelde.
  • Martin Wyss is chief of mission IOM in Nederland. Olivier Sprée is senior project assistant (on Assisted Voluntary Return and Reintegration (AVRR) projects).

NB Deze dag heeft géén betrekking op vermissingen van Nederlanders die vermist worden in Nederland of in het buitenland, of vermissingen die gerelateerd zijn aan kinderontvoeringen. De organisaties die hiervoor benaderd kunnen worden zijn de Vereniging voor Achterblijvers na Vermissing, Slachtofferhulp Nederland en/of Centrum Internationale Kinderontvoering.

Reserveer een plek!
Als je hier graag bij wilt zijn, nodigen we je uit een plekje te reserveren via de website van het Humanity House.