Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Goeree Overflakkee Actueel Nieuws Operatie SOS
22 april 2016 |

Operatie SOS

​Zaterdag 21 mei organiseert het Rode Kruis afdeling Goeree-Overflakkee in samenwerking met de KNRM Stellendam, de brandweer Stellendam en Scouting Goedereede een evenement dat voor de hele familie aantrekkelijk is. Van 11.00 tot 15.00 uur is jong en oud van harte welkom in de buitenhaven van Stellendam. De toegang is gratis.

Startsein

Om 11.00 uur geeft burgemeester Ada Grootenboer het startsein voor Operatie SOS, een spectaculaire reddingsactie op het water. Als de actie is afgerond is de informatiemarkt op het terrein toegankelijk. Naast diverse demonstraties en stands van samenwerkingspartners is er voldoende ruimte om zelf te doen, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een verband of het uitvoeren van andere EHBO (ook voor en met kinderen). Daarnaast is het mogelijk om een reddingsboot van de KNRM te bezichtigen. Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht!

Programma

11.00 uur: Opening door burgemeester A. Grootenboer

11.00 uur: Aanvang "Operatie SOS"

13.00 uur: Einde "Operatie SOS"

13.15 uur: Aanvang informatiemarkt met onder andere:

  • demonstratie EHBO;
  • demonstratie reanimatie;
  • EHBO voor kleuters;
  • diverse stands van o.a. brandweer, noodhulpteams, zelfredzaamheid
  • kinderschmink
  • bezichtiging reddingsboot KNRM

15.00 uur: Einde programma

Zelfredzaamheid

We 'moeten' steeds vaker meer zelf doen, zonder begeleiding. Veel mensen kunnen dat, maar ook heel veel mensen niet. Zij weten niet de juiste weg naar instanties, kennen weinig mensen, zijn sociaal niet erg vaardig en/of zijn niet zo mobiel. Genoeg redenen te verzinnen waarom deze mensen wat extra steun kunnen gebruiken, zodat zij zelfredzaam kunnen worden. Het Nederlandse Rode Kruis helpt hierbij. De afdeling Goeree-Overflakkee draagt graag haar steentje bij het eiland en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om diegenen op ons eiland die deze extra steun kunnen gebruiken, te helpen. Tijdens het evenement kunt u meer informatie krijgen over wat u kunt doen en kunt u zich aanmelden als vrijwilliger als u daarin geïnteresseerd bent.

Winactie via Instagram

Wilt u kans maken op een exclusief kijkje achter de schermen tijdens het evenement? Doe dan mee met de winactie op Instagram (@RodeKruisGO). Foto's op Instagram die onder vermelding van #RKGO op een originele, creatieve, bijzondere en mooie manier verbeelden wat het Rode Kruis voor hem of haar betekent, dingen mee. De winnaar wordt op woensdag 18 mei tussen 10.00 en 12.00 uur bekend gemaakt op Radio SLOGO (ether 105.6 FM (west), 105.9 FM (oost) en kabel 105.9 FM).Artikel delen?