Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Geldermalsen Dit doen we Hulpverlening

Hulpverlening

rode-kruis368-1176941.jpg


De evenementenhulpverlening is een bekende en zichtbare activiteit van het Rode Kruis. Het Eerste Hulpteam bestaat uit goed opgeleide vrijwilligers die veel ervaring hebben bij het verlenen van Eerste Hulp bij verschillende soorten evenementen.

Bij overzichtelijke en kleine evenementen wordt de hulp doorgaans verleend door enkele vrijwilligers Eerste Hulp. Bij grote evenementen (bijvoorbeeld de Rode Kruis bloesemtocht) vindt er een gecombineerd optreden plaats van vrijwilligers Eerste Hulp, arts, verpleegkundigen, vervoer, verbindingen en de logistieke ondersteuning. Vaak wordt dan samengewerkt met andere dienstverlenende organisaties. Voor meer informatie over hulperverlening van grote evenementen kli​k >>hier

De coördinatoren evenementenhulpverlening spelen een belangrijke rol. Bij hen komen de aanvragen voor de ondersteuning binnen, zij onderhouden het contact met de aanvragers en zorgen uiteindelijk voor een doeltreffende bezetting van de Eerste Hulp bij de evenementen. Vrijwillig maar toch prof​essioneel!

Het Rode Kruis beschikt over aangepast vervoer, tenten voor een eerste medische opvang, AED's, brancards, apparatuur voor telecommunicatie, etc.

Vragen over hulp bij uw evenement: mail onze evenmenten coördinator

Meer weten over grote evenementen hulp: Informatie Grote Evenementen​