Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gelderland-Zuid Actueel Nieuws Bike Team Wijchen operationeel
26 september 2013 |

Bike Team Wijchen operationeel

Vrijwilligers van de afdeling Wijchen van het Rode Kruis verzorgen al jarenlang Eerste Hulp bij evenementen in Wijchen en omgeving. Om dit te kunnen doen, volgen zij periodieke cursussen en zijn zij menig weekend belangeloos op pad om mensen in nood te kunnen helpen.

Uiteraard is het van belang dat hierbij ook met de tijd wordt meegegaan. Een vaste hulppost blijft uiteraard van belang, alleen wordt er dan van uit gegaan dat iedereen daar ook naar toe kan komen wanneer iemand iets mankeert. Omdat dit door de omgeving of door de ernst van de situatie lang niet mogelijk is, heeft Het Rode Kruis Wijchen kunnen investeren in een Bike Team.

Door de aanschaf van twee hoogwaardige mountainbikes en extra training voor de vrijwilligers die deelnemen in het Bike Team, kan een groter en moeilijker begaanbaar gebied bestreken worden en kan er bij eventuele incidenten sneller ingesprongen worden met hulpverlening. Immers: elke seconde kan tellen in geval van nood!

Voor meer informatie over het Bike Team kan informatie ingewonnen worden bij René Franken (bestuurslid Hulpverlening van het Rode Kruis Wijchen) via emailadres hulpverlening@rodekruiswijchen.nl of mobiel 06-50690293