Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gelderland-Midden Dit doen we Landelijke acties/activiteiten Wandeltochten details

Wandeltochten details

Heeft u moeite met het aanmeldformulier of wilt u meer informatie: bel dan met het Nederlandse Rode Kruis district Rijn- en IJsselstreek: 024 - 38 88 009 of  06 - 22 14 50 50 of stuur een bericht naar  rijnenijsselstreek@redcross.nl.

Bekijk hier routekaartjes naar de startplaatsen van de wandelingen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 24 maart 2012
Lentewandeling voor blinden en slechtzienden, Loenermark

Op zaterdag 24 maart organiseert Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen samen met het Rode Kruis een wandeling voor blinden en slechtzienden door natuurterrein de Loenermark. De boswachter vertelt onderweg allerlei leuke weetjes over de lente. Ook laat hij de deelnemers luisteren naar de vogels die weer uitbundig fluiten en voelen aan de eerste knoppen aan de bomen. En natuurlijk wordt ook een bezoek gebracht aan de lammetjes bij de schaapskooi. Deze jonge dieren mogen door de deelnemers geaaid worden. Daarna krijgt iedereen koffie/thee of warme chocomel, een bittergarnituur en een stokbroodje.

Start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Duur: 2 uur. Bij deze excursie wordt verwacht dat iedere deelnemer een begeleider meeneemt. In overleg kan het Rode Kruis hier ook behulpzaam bij zijn.

Aanmelden 

Kosten: € 12,00 p.p. Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk t/m 19 maart door invulling van dit formulier

Het geld kan overgemaakt worden op rekeningnummer  1527.98.498 t..n.v. het Rode Kruis district Rijn- en IJsselstreek / Den Haag o.v.v. naam deelnemer + de datum van de wandelexcursie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 11 april 2012
Rolstoelwandeling met de boswachter, Leur-Hernen

De lente is begonnen. Bomen en struiken staan in de knop. Plantjes komen te voorschijn. En de vogels fluiten weer uitbundig. Voor iedereen die een rolstoel heeft en wil genieten van het voorjaar organiseert Stichting Het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen op woensdag 11 april een rolstoelwandeling vanaf bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden, Van Balverenlaan 1b te Leur.

Ontvangst om 13.30 uur met koffie/thee en lekkers. Daarna een heerlijke wandeling van het idyllische Leur naar kasteel Hernen en weer terug. Na afloop krijgen de deelnemers een sapje en een borrelhapje uit de streek. Bij deze excursie wordt verwacht dat iedere deelnemer een begeleider meeneemt. In overleg kan het Rode Kruis hier ook behulpzaam bij zijn.

Aanmelden 

Kosten: € 12,00 p.p. Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk tot 4 april door invulling van dit formulier

Het geld kan overgemaakt worden op rekeningnummer 1527.98.498 t..n.v. het Rode Kruis district Rijn- en IJsselstreek / Den Haag o.v.v. naam deelnemer + de datum van de wandelexcursie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 28 april 2012
Bloesemgeurenwandeling voor blinden en slechtzienden, Waardenburg

Stichting Het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen organiseert op zaterdag 28 april een bloesemgeurenwandeling rond kasteel Waardenburg voor blinden en slechtzienden. Er wordt een bezoek gebracht aan de boomgaard, waar de deelnemers aan de bloesem mogen ruiken. Onderweg naar de boomgaard vertelt de boswachter allerlei leuke weetjes over de lente en laat hij de deelnemers luisteren naar de vogels die uitbundig fluiten en voelen aan knoppen en bladeren.

Start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Bij terugkomst krijgen de deelnemers een sapje en een borrelhapje in het Stroomhuis.
Duur: 2 à 3 uur. Bij deze excursie wordt verwacht dat iedere deelnemer een begeleider meeneemt. In overleg kan het Rode Kruis hier ook behulpzaam bij zijn.

Aanmelden 

Kosten: € 12,00 p.p. Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk t/m 23 april door invulling van dit formulier.

Het geld kan overgemaakt worden op rekeningnummer 1527.98.498 t.n.v. het Rode Kruis district Rijn- en IJsselstreek / Den Haag o.v.v. naam deelnemer + de datum van de wandelexcursie.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 19 mei 2012
Lentewandeling voor doven en slechthorenden, Biljoen

Op zaterdag 19 mei organiseert Het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen samen met het Nederlandse Rode Kruis een lentewandeling voor doven en slechthorenden op landgoed Biljoen. De boswachter neemt de deelnemers mee naar plekken waar voorjaarsbloemen bloeien en waar veel vogelleven te zien is. In het gebied leven onder meer spechten, mezen, boomkruipers en aalscholvers. En met een beetje geluk laten ook de ijsvogel, gele kwikstaart en zilverreiger zich zien. Een gebarentolk gaat mee om het verhaal van de boswachter te vertalen.
 
Start om 10.00 uur vanaf station Velp. Na afloop een drankje en een hapje. Duur: 2 à 3 uur.  Bij deze excursie wordt verwacht dat iedere deelnemer een begeleider meeneemt. In overleg kan het Rode Kruis hier ook behulpzaam bij zijn.

Aanmelden 

Kosten: € 12,00 p.p. Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk t/m 14 mei door invulling van dit formulier.

Het geld kan overgemaakt worden op rekeningnummer 1527.98.498 t..n.v. het Rode Kruis district Rijn- en IJsselstreek / Den Haag o.v.v. naam deelnemer + de datum van de wandelexcursie.
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 20 juni 2012
Geurenwandeling voor blinden en slechtzienden, Zwaluwenburg

Op landgoed Zwaluwenburg bevinden zich de A. Vogeltuinen. Hier groeien honderden geneeskrachtige planten met ieder hun unieke werking. Deze maand staan de tuinen volop in bloei. Bovendien ruikt het er erg lekker. Op woensdag 20 juni organiseert Stichting Het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen in samenwerking met het Rode Kruis en Biohorma een wandeling voor blinden en slechtzienden door de A. Vogeltuinen. De deelnemers kunnen ruiken aan de verschillende planten en krijgen uitleg over de werking ervan. Na afloop krijgt iedereen koffie/thee met wat lekkers. 
 
Start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Eperweg, 8084 RB ’t Harde. Duur: 2 à 3 uur. Bij deze excursie wordt verwacht dat iedere deelnemer een begeleider meeneemt. In overleg kan het Rode Kruis hier ook behulpzaam bij zijn.

Aanmelden 

Kosten: € 12,00 p.p.  Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk t/m 13 juni door invulling van dit formulier.
 
Het geld kan overgemaakt worden op rekeningnummer 1527.98.498 t..n.v. het Rode Kruis district Rijn- en IJsselstreek / Den Haag  o.v.v. naam deelnemer + de datum van de wandelexcursie.