Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Gelderland-Midden

Rode Kruis Gelderland-Midden

​​​​​In Nederland helpen we met noodhulp, evenementenhulp, voorlichting, sociale hulp, EHBO en zetten we acties op. Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Ook bij jou in de straat. Help ons helpen en word vrijwilliger of steun ons werk met een gift.

Over ons

De landelijke uitgangspunten van het Rode Kruis worden dicht bij huis uitgewerkt en ingevuld door de afdelingen. Elke afdeling heeft zijn eigen aandachtspunten en activiteiten. De landelijke uitgangspunten zijn leidend voor al onze districtsactiviteiten de komende tijd.

Activiteiten van het Rode Kruis

district Gelderland Midden
Het Rode Kruis biedt ook in Nederland overal hulp aan. Deze hulp wordt georganiseerd en uitgevoerd door de afdelingen. Zo ook in Gelderland Midden. Enerzijds kunnen mensen een beroep op ons doen, anderzijds hebben we in elke afdeling vrijwilligers die de mensen willen helpen. De activiteiten zijn onderverdeeld in drie aandachts-gebieden. Elk aandachtsgebied kent tal van activiteiten, verzorgd door vrijwilligers.

Nieuwsberichten

van het landelijk Rode Kruis

 

 

Grote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levenshttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Cholera-epidemie-in-Jemen-eist-levens.aspx2017-06-26T22:00:00ZGrote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levens
"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"http://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Guido-werkt-in-Mosul-Met-delen-van-explosieven-in-hun-lichaam-komen-ze-het-ziekenhuis-binnen.aspx2017-06-22T22:00:00Z"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"
Onderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomenhttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Onderzoek-door-inzet-Rode-Kruis-tienduizend-extra-Ebola-gevallen-voorkomen.aspx2017-06-21T22:00:00ZOnderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomen

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt. Lees meer

Doneren

Wil je doneren, eenmalig of structureel. Geven aan een speciaal project? Of misschien lid worden? Steun ons! Lees meer