Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Fryslan Nieuws Vrijwilligersvacature: Voorlichter Humanitair Oorlogsrecht
28 januari 2016 |

Vrijwilligersvacature: Voorlichter Humanitair Oorlogsrecht

​Het humanitair oorlogsrecht en het Rode Kruis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Rode Kruis speelde een grote rol in de ontwikkeling van het hedendaagse oorlogsrecht. Ook in Nederland is kennis van het oorlogsrecht belangrijk. Kennis van de regels kan schendingen voorkomen. Dat geldt in oorlogstijd, maar ook nu.

Het nieuwe voorlichtingsteam Humanitair Oorlogsrecht in Fryslân helpt mee aan verspreiding van kennis over het oorlogsrecht. Onze voorlichters geven presentaties op scholen, bij lokale verenigingen van het Rode Kruis en op andere plaatsen. Hierbij staat het oorlogsrecht en de rol van het Rode Kruis in conflictsituaties centraal.

Vrijwilligers organiseren ook debatavonden, filmvertoningen, tentoonstellingen en acties tijdens evenementen. Daarnaast doen ze mee aan bijvoorbeeld rollenspellen bij trainingen voor NAVO militairen.

Ben je geïnteresseerd?

Voor het nieuwe vrijwillige voorlichtingsteam Humanitair Oorlogsrecht (HOR) in Fryslân zijn we op zoek naar nieuwe voorlichters.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij de HOR-groep Friesland? Stuur dan een mail met een motivatiebrief en je CV naar fryslan@redcross.nl. Ook als je vragen hebt kun je gerust mailen.