Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Fryslan Nieuws Rode Kruis helpt vluchtelingen door heel Europa
28 oktober 2015 |

Rode Kruis helpt vluchtelingen door heel Europa

​Meer dan 500.000 vluchtelingen zijn doorgereisd naar West-Europa. Met hulp van het Rode Kruis zijn in Nederland nu zo'n 26.000 vluchtelingen opgevangen. ​Wanneer de vluchtelingen aankomen in Europa reizen de meesten door via Macedonië, Servië, Kroatië en Slovenië. In deze landen is het voor hen niet mogelijk te blijven.

 

Tijdens deze doorreis bieden Rode Kruis-vrijwilligers de migranten Eerste Hulp en noodhulp-goederen zoals dekens, tenten, kleding, medicijnen, eten en drinken. Naast deze hulp wordt er juridisch advies, taal en culturele vorming gegeven in de vluchtelingenkampen.

Diverse activiteiten

Voor het herstel van familiebanden en het geven van psychosociale hulp, voorziet het Rode Kruis de vluchtelingen van tolkdiensten. Er zijn ook vrijwilligers die zich inzetten voor de kinderen en spelletjes met hen doen.

26.000 vluchtelingen opgevangen

Meer dan 500.000 vluchtelingen zijn doorgereisd naar West-Europa. In Duitsland verblijven nu 520.000 migranten.  In Nederland zijn nu zo’n 26.000 vluchtelingen opgevangen. Meer over vluchtelingenhulp lees je op de landelijke Rode Kruis website.