Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Fryslan Nieuws 24-uurs inzet Rode Kruis ten einde
20 oktober 2015 |

24-uurs inzet Rode Kruis ten einde

​Leeuwarden - ​De crisisopvanglocaties in Gerkesklooster, Kollum en Workum zijn op 16 oktober gesloten. De vluchtelingen zijn door het COA overgebracht naar de nood opvanglocatie in het WTC in Leeuwarden.

Met de sluiting van deze opvangcentra is een bijzondere periode voor het Rode Kruis in Fryslân afgesloten. Sinds 21 september is het Rode Kruis 24 uur per dag actief geweest ter ondersteuning van de crisisopvang van vluchtelingen in Fryslân.

24/7

In de tijdelijke opvanglocaties in Harlingen, Heerenveen, Gerkesklooster, Kollum, Workum, Leeuwarden en Franeker zijn Rode Kruis vrijwilligers ingezet. Zij hebben o.a. bedden klaargezet, vluchtelingen opgevangen, hulpgoederen ingezameld en verdeeld. Het Rode Kruis heeft sinds 24 september continu op meerdere opvanglocaties in Fryslân EHBO posten bemenst, 24 uur per dag. 

Ready2Help netwerk

Het actiecentrum van het District Fryslân is dag en nacht in touw geweest om de inzet van zoveel vrijwilligers in goede banen te leiden. Door het Rode Kruis zijn zo'n 100 burgerhulpverleners ingezet via het Ready2Help netwerk. In totaal hebben Rode Kruis vrijwilligers in Fryslân meer dan 10.000 uur besteed aan de ondersteuning van het COA en de Friese gemeenten bij de crisisopvang van vluchtelingen. Wêrfoar tige dank!