Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Flevoland Actueel Nucleaire top

Nucleaire top

​​De rust keert weder in Den Haag. Gelukkig is alles goed gegaan, mede dankzonze vele vrijwilligers!

 Want vele Rode Kruis vrijwilligers stonden paraat om hulp te verlenen in een geval van een calamiteit.

Guusje Eggen, Hoofd Geneeskundige Eenheid Haaglanden is erg te spreken over de samenwerking: "Het is erg leuk om te zien dat vrijwilligers uit meerdere SIGMA eenheden zonder problemen met elkaar kunnen samenwerken. Collega's uit VR Hollands Midden, VR Rotterdam Rijnmond, VR Zuid Holland Zuid en VR Utrecht hebben de SIGMA leden van de VR Haaglanden ondersteund. Zowel bij de oefeningen als de preventieve inzet verliep de samenwerking uitermate soepel ondanks regionale verschillen."

Ondanks de vele voorbereidingen en lange dagen hebben de SIGMA leden uit de verschillende regio's een goed gevoel over de top. "Met leuke collega's die je niet elke dag ziet is het niet moeilijk de tijd door te komen" aldus Mark Hamilton, SIGMA Hollands Midden. En Pim Zijderveld, SIGMA Zuid Holland Zuid voegt daaraan toe: "Het combineren van vrijwilligers uit verschillende regio's voor een inzet is zeker voor herhaling vatbaar."

Voorafgaand aan de top is er al veelvuldig geoefend door de ME en hebben Rode Kruis vrijwilligers hulp verleend aan de ME'ers die daadwerkelijk gewond raakten bij de oefeningen.