Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Wat kunt u doen Kom in actie

Kom in actie

Het Rode Kruis is de grootste vrijwilligers-organisatie van de wereld! Ook in Nederland zijn wij altijd op zoek naar mensen die hun steentje willen bijdragen. Dat kan door collectant of vrijwilliger te worden van het Rode Kruis! Of misschien wilt u wel lid worden van het Rode Kruis en op die manier meedenken met het beleid van het Rode Kruis.

Word collectant

In de Collecteweek collecteren we voor de vele activiteiten van het Rode Kruis in Nederland. Het Rode Kruis is in Nederland actief op het gebied van noodhulp bij rampen, het bevorderen van zelfredzaamheid en wil de kennis van EHBO onder de bevolking vergroten. En u kunt dus al in een paar uurtjes iets betekenen voor mensen die onze hulp hard nodig hebben!

 

Elke keer als ik collecteer, ben ik weer een ervaring rijker. Andere mensen helpen, staat voor mij gelijk aan ademhalen. Dat doe je gewoon, zonder erbij na te denken.’ Hawbir Hassan

Voor meer informatie over de collecte in Enschede, kunt u contact opnemen met Erik Koning, collectecoordinator van het Rode Kruis in Enschede. Zijn telefoonnummer is: 06 - 429 767 22, of via e-mail: hc.koning@skyaccess.nl.

Word vrijwilliger

Vrijwilliger zijn is dankbaar werk en ontzettend hard nodig. Zonder onze vrijwilligers, inmiddels al meer dan 33.000 mensen, kan het Rode Kruis geen hulpverlening bieden aan de samenleving. Als vrijwilliger bij het Rode Kruis ondersteunt u direct of indirect kwetsbare mensen in uw omgeving. Wij hebben verschillende vrijwilligersfuncties; van EHBO’ers bij evenementen, collectanten en klimaatvoorlichters tot bestuurders, begeleiders bij activiteiten en chauffeurs, voor een projectperiode of voor een langere tijd. Wilt u vrijwilliger worden? Neem contact op met het Rode Kruis Enschede.

Word lid

Het Nederlandse Rode Kruis is een vereniging die werkt met vrijwilligers en wordt gevormd door haar leden. Onze leden hebben direct invloed op het beleid van het Nederlandse Rode Kruis. Staat u achter onze hulpactiviteiten en grondbeginselen? Steunt u ons werk? Bent u ouder dan 16 jaar? Word dan lid! Als lid steunt u het Nederlandse Rode Kruis en betaalt u contributie van minimaal € 20 per jaar. U maakt daarmee deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld.
 
Bent u al vrijwilliger bij het Rode Kruis? Dan kunt u gratis lid worden!
 
Als u wilt –het is geen verplichting– kunt u als lid deelnemen aan de afdelingsraad of districtsraad. Daar kunt meepraten over de hulpverlening van het Rode Kruis in uw woonplaats of regio. Op landelijk niveau bij de tweejaarlijkse Ledenraad presenteert het bestuur nieuwe plannen en de resultaten van de vereniging. Hier beslissen afgevaardigden uit de districtsraad over de strategie. Doet u mee? Wij waarderen uw steun erg en houden u op de hoogte van het werk dat wij doen. Zonder onze leden is er geen Rode Kruis!

Lever gebruikte kleding in

Tweemaal per jaar organiseert het Rode Kruis Enschede een kledingbeurs voor mensen met een smalle portemonnee. Heeft u nog goede, schone en mooie kleding in de kast? Wij zijn er blij mee! Lever de kleding aan bij het Rode Kruis-gebouw aan de Blekerstraat 81 (kijk bij 'contact' voor de openingstijden).