Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Wat kunt u doen Fonds op naam

Fonds op naam

Een Fonds op Naam is een apart fonds dat bij leven of via een testament wordt opgezet. Een notariële akte vormt de basis. Het Rode Kruis is eigenaar van het fonds, maar u bepaalt het bedrag (minimaal €100.000 over vijf jaar) en de bestemming van het geld. Samen kijken we naar de optimale match tussen de behoeften van onze hulpvragers en uw interesses en beweegredenen.


Uw eigen keus met advies van het Rode Kruis

U bepaalt zelf de naam van uw fonds. Ook kiest u hoeveel van het vermogen vrijkomt en wanneer. Het Rode Kruis kan daarin adviseren. Het opstarten van een Fonds op Naam is een grote beslissing. Samen met u bespreken we graag alle mogelijkheden. We hechten veel waarde aan transparantie en verantwoording, dat maakt ons tot een ideale partner om deze stap mee te zetten.

"We hoorden voor het eerst over stille rampen toen we onderzoek deden voor onze notariële schenking. Dit thema spreekt ons erg aan, omdat het Rode Kruis hierbinnen een breed scala aan activiteiten steunt, daar waar op dat moment de nood het hoogst is. In het eerste jaar van onze notariële schenking hebben wij regelmatig contact gehad met het Rode Kruis. Wij zijn meer te weten gekomen over stille rampen - oftewel rampen die zich buiten het oog van de media afspelen. Mijn vrouw en ik hebben aan de hand van de informatie die we ontvingen en de manier waarop het Rode Kruis met onze vragen omging besloten om een eigen Fonds op Naam op te zetten. Met als doel: stille rampen."

Uw eigen Fonds op Naam in een paar stappen

  • Bedenk welk thema of werelddeel uw interesse heeft  
  • Bepaal wat u wilt bereiken met uw Fonds op Naam
  • Bedenk een naam voor uw Fonds
  • Bepaal de looptijd (minimaal vijf jaar) en het bedrag dat u wilt schenken (minimaal €100.000)
  • Overleg uw ideeën met het Rode Kruis  
  • Bepaal welk deel van het vermogen jaarlijks vrij komt voor gebruik 
  • Spreek af hoe u op de hoogte wilt blijven van de bestedingen