Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Wat kunt u doen Doneren

DonerenAardbevingen en overstromingen. Droogte en epidemieën. Oorlogen en conflicten. Het Rode Kruis helpt de slachtoffers. We voorzien hen in hun basisbehoeften. Ook helpen we hen met voorlichting over goede hygiëne, het aanleggen van watervoorzieningen en het opbouwen van een nieuw bestaan.

Maar ook dichter bij huis helpt het Rode Kruis. Met eerste hulp en het begeleiden van zieken en gehandicapten in onze samenleving. Zorgen dat ze sterker de toekomst tegemoet kunnen treden. Dat is ons doel.

Word donateur

Met een jaarlijkse donatie geeft u financiele ondersteuning aan de afdeling van het Rode Kruis in het postgebied van uw woonadres. Het geld wordt dus besteed aan hulp in uw eigen gemeente. Word donateur en help het Rode Kruis Enschede (de link brengt u naar de landelijke website van het Rode Kruis).

Geef een gift

U kunt ook eenmalig geld schenken. Maak uw gift over op rekeningnummer 23.92.61.151 ten name van Rode Kruis Enschede. Vermeld daarbij dat het om en gift gaat. Of volg de link en vul het formulier in (de link brengt u naar de landelijke website van het Rode Kruis). Geef aan de collectant De jaarlijkse Rode Kruis Collecteweek was in 2013 van 9 tot en met 15 juni. Duizenden enthousiaste vrijwilligers zijn langs de deuren gegaan om geld op te halen voor het Rode Kruis. Dankzij deze giften is het mogelijk voor het Nederlandse Rode Kruis om directe hulp te geven aan mensen die dat hard nodig hebben. Om deze activiteiten met volle inzet te kunnen blijven voortzetten is de opbrengst van de collecteweek erg belangrijk. De opbrengst is volledig voor het werk van het Rode Kruis afdeling Enschede.

Schenk via een testament

Met een schenking maakt u een verschil voor de mensen die in de toekomst onze hulp hard nodig hebben, overal ter wereld, ongeacht hun geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening. Iedere nalatenschap, groot of klein, levert een onschatbare bijdrage aan het verminderen van pijn, honger en verdriet op deze wereld. Alles wat u via uw testament aan ons toevertrouwt, komt ook echt bij ons terecht, het Rode Kruis is vrijgesteld van erfbelasting. Wilt u meer weten over nalaten aan het Rode Kruis en wat het Rode Kruis doet met uw nalatenschap. Vraag dan het boekje 'Uw nalatenschap in goede handen' aan (de link brengt u naar de landelijke website van het Rode Kruis).

Schenk met belastingvoordeel

Een fiscaal aantrekkelijke manier van schenken is periodiek schenken met een notariële akte. Met een periodieke schenking is de bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Met een periodieke schenking kunt u uw gift verhogen zonder dat het extra geld kost! Lees meer.

Fonds op naam

Een Fonds op Naam is een apart fonds dat bij leven of via een testament wordt opgezet. Een notariële akte vormt de basis. Het Rode Kruis is eigenaar van het fonds, maar u bepaalt het bedrag (minimaal €100.000 over vijf jaar) en de bestemming van het geld. Samen kijken we naar de optimale match tussen de behoeften van onze hulpvragers en uw interesses en beweegredenen. Lees meer.

Gedeelde gift

Gedeeld Geven is een fiscaal aantrekkelijke manier om het werk van het Rode Kruis te steunen, waarbij de belangen van de gever én die van de begunstigden van onze activiteiten voorop staan. Gedeeld Geven is een slimme manier van doneren en is geïnspireerd op ‘planned giving’. In Amerika is dit al jaren een populaire manier om grotere bedragen te doneren. Met Gedeeld Geven schenkt u tijdens leven en ontvangt u tegelijkertijd levenslang een vast rendement over de schenking. Lees meer.