Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Dit doen we Fondsenwerving

Fondsenwerving

Collecte

Collecte Rode Kruis 100% voor afdeling Enschede.
De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis vindt ieder jaar plaats in de maand juni. Duizenden collectanten gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur. Ook de afdeling Enschede organiseert sinds jaren een collecte. Dankzij de inzet van deze duizenden collectanten voor het Nederlandse Rode Kruis is het mogelijk om directe hulp te geven aan mensen die dat hard nodig hebben. Om deze activiteiten met volle inzet te kunnen blijven voortzetten, is de opbrengst van de collecteweek erg belangrijk. De opbrengst komt namelijk 100% ten goede aan het werk van de lokale Rode Kruis afdeling.

 
Activiteiten in Enschede
Met het geld dat opgehaald wordt in de collecteweek kan het Rode Kruis Enschede de maatschappelijke betrokkenheid en activiteiten continueren in Enschede en omstreken. Denk hierbij aan onze vrijwilligers die wij tijdens (grote) evenementen inzetten om 1e hulp te verlenen, eenzaamheidbestrijding door bijeenkomsten met ouderen te organiseren. Daarnaast opereren wij in samenwerking met de hulpdiensten bij een ramp om direct 1e hulpverleners in te schakelen en waar nodig opvangen en verzorging te bieden. Collectant worden
Om deze activiteiten te blijven doen is geld nodig. Dat betekent dat we veel collectanten nodig hebben, bent u bereid om twee uurtjes ons te helpen bij het collecteren, waarvan de opbrengst 100% in Enschede en omstreken blijft, meld u dan bij ons aan!
U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar he.koning@skyaccess.nl

Enschede doneert!

Meer informatie
Voor meer informatie over de collecte in Enschede kunt u contact opnemen met Erik Koning collectecoördinator van afdeling Enschede eo van het Nederlandse Rode Kruis, telefoon: 06-42976722 of via e-mail

 
Kledingbeurs
Een aantal zaterdagen in het jaar wordt door de afdeling Enschede een kledingbeurs gehouden. Alle kleding die wij aanbieden zijn tweedehands en voor een lage prijs te koop. Houd onze website in de gaten voor de data. Ook komen er posters in Enschede te hangen waar de kledingbeurs staat aangekondigd. De opbrengst is voor de afdeling Enschede. Als u verkoopbare en (het liefst) schone kleding hebben voor de verkoop, neem dan contact met ons op nummer 053-4313036.
 
Oud papier
De eerste donderdag van de maand wordt door de vrijwilligers papier ingezameld in de wijk Pathmos. De opbrengst komt ten goede aan de afdeling en daarmee aan de activiteiten die worden georganiseerd door onze afdeling. Vergeet dus niet om uw papier aan de straat te zetten of kom een handje helpen!