Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Dit doen we Eerste hulp

Eerste hulp

Opleiding

U hoort een gil op straat. Als u kijkt ziet u een vrouw op de grond liggen. Ze lijkt met de fiets te zijn gevallen en heeft veel pijn aan haar been. Wat doet u?

Tijdens een les E​erste Hulp leert u precies wat u moet doen, en wat u juist niet moet doen. Het is niet ​​​moeilijk, iedereen kan het leren. Maar een kleine cursus maakt het gemakkelijker in dit soort situaties te handelen. Klik hier voor meer informatie over opleiding​ bij het Rode Kruis Enschede.

 

Evenementenhulp

Om een EHBO dienst aan te vragen kunt u het beste het aanvraagformulier EHBO ondersteuning​ invullen. U kunt dit per mail, post of fax sturen naar ons kantoor. Telefonisch aanvragen is niet mogelijk.

Als u tenminste 6 weken voor uw evenement uw aanvraag bij ons indient hebben wij de tijd om de dienst (met u) voor te bereiden. Indien nodig maken we met u een draaiboek. Nadat u de aanvraag  bij ons heeft ingediend, nemen wij contact met u op. Wij zullen dan afspraken maken over de prijs, de plaats waar de EHBO-post staat, of het nodig is dat er verbindingsmiddelen zoals portofoons zijn, en hoeveel mensen er worden ingezet.
 
U kunt in principe alleen bij ons terecht voor hulpverleningen in of rond Enschede. Mocht u na vijf dagen nog niets van ons vernomen hebben, neemt u dan telefonisch contact op met de dienstleider.
 
Voor vragen over de EHBO-dienstverleningen kunt u contact opnemen met de dienstleider dhr. Paul Simons op ​06 - 47 59 33 85